Toimub Rail Balticu maakonnaplaneeringu teabepäev

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Rail Balticu Pärnumaa planeeringu komistuskiviks sai Luitemaa linnuala.
Rail Balticu Pärnumaa planeeringu komistuskiviks sai Luitemaa linnuala. Foto: Mailiis Ollino

Tuleval nädalal toimub virtuaalsel kujul Rail Balticu (RB) Pärnu maakonnaplaneeringu menetluse uuendamise avalik teabepäev.

Veebi vahendusel korraldatav teabepäev toimub kolmapäeval, 28. aprillil 17–19. Planeeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) koostajad tutvustavad seal käimasolevat protsessi, planeeringu lähteseisukohti ja uuendatud KSH-programmi. Samuti antakse ülevaade projekti ajakava kohta. Infopäevaga on võimalik liituda veebilehel info.railbaltica.org. Kohtumise lõpus saab ekspertidele esitada küsimusi.

RB Pärnu maakonnaplaneeringu ja KSH uuendamine puudutab umbes 40 kilomeetri pikkust lõiku Pärnu ja Eesti–Läti piiri vahelisel alal, riigikohtus 2020. aastal tühistatud osas.

Vastavalt kohtuotsusele oli võimalik algatada tühistatud raudeteelõikudes uus planeering või uuendada vana maakonnaplaneeringu menetlust. Arvestades planeerimisprotsessi mahtu, kestvust ja maksumust, RB rahvusvahelisi kokkuleppeid ja muid tegureid, otsustas riigihalduse minister maakonnaplaneeringu menetlust uuendada.

Planeeringu korraldaja on rahandusministeerium, projekti koordineerib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja peatöövõtjad on konsortsium OBERMEYER Planen + Beraten GmbH Saksamaalt ja PROINTEC S.A. Hispaaniast. Alltöövõtjatena tegeleb maakonnaplaneeringuga OÜ Skepast & Puhkim ja KSHd uuendaab SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles