20 sihtkohta kogu riigis ootavad täna matkama

BNS
Copy
Matkarada on ette valmistatud Pärnuski.
Matkarada on ette valmistatud Pärnuski. Foto: Mailiis Ollino

Eesti skautide ühing kutsub täna kõiki rännuhuvilisi üles tähistama jüripäeva matkaga, kus rada läbida aitab nutilahendus, et mitmekesistada teekonda eri ülesannetega.

“Traditsiooniliselt on skaudid jüripäeva tähistanud üle-eestilise kokkusaamisega, kuid arvestades koroonaviirusest tulenevaid piiranguid, pidime juba eelmisel aastal leidma alternatiivse lahenduse ja korraldasime esimese jüripäeva nutimatka, kus e-lahendust kasutades sai iga osaleja valida endale sobiva matkaraja ja lahendada ülesandeid. Meie matkale tuli mitusada inimest ja tagasiside oli väga positiivne. Seepärast otsustasime tänavugi korraldada nutimatka,” rääkis peakorraldaja Harri Kramm.

Matkaradu on kolmes raskusastmes pikkusega kuus, 10–12 ja 12–15 kilomeetrit. Rajad on märgitud NaviCupi rakendusse ja kõigil huvilistel on võimalik selle abil täna läbida etteantud vahvaid kontrollpunkte.

Skautlikust liikumisest saab osa võtta alates kuuendast eluaastast, selleks tuleb vaid organisatsiooniga liituda ja leida enda kodule lähim skaudiüksus. Sel nädalavahetusel avaneb aga igaühel võimalus 20 asulas kogu riigis end proovile panna.

Kontrollpunktides on ülesanded nii eesti kui vene keeles.

Eesti skautide ühing on üle 1000-liikmeline noorteorganisatsioon, mis kuulub skautide maailmaorganisatsiooni, millel on üle 50 miljoni liikme. Püha Jüri on skautide kaitsepühak ja seepärast tähistavad nad kevaditi just jüripäeva.

Matkarajad

Pärnu, Saaremaa (Koorunõmme LKA), Hiiumaa (Kärdla), Haapsalu, Nõva, Vääna, Suurupi, Tabasalu, Harku mõis, Naissaar, Tallinn (Pirita / Lasnamäe), Jüri, Koogi, Saku (Metsanurme), Jäneda, Rakvere, Porkuni, Vainupea, Kohtla-Järve, Narva, Viljandi, Tagametsa, Tartu (Tammelinn, südalinn, Karlova)

Andmed: skaut.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles