Kurgjal lõpeb peamaja uuendamine, ohtlikus seisus vesiveski ootab järge

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Plaan on selline, et suvel hakkame tegema peamajja erilisi tuure, aga uus ekspositsioon saab üles aasta teises pooles,” rääkis SA Eesti Maaelumuuseumide Kurgja talumuuseumi administ­raator Silja Tammai-Kaja renoveeritud peamaja trepil.
“Plaan on selline, et suvel hakkame tegema peamajja erilisi tuure, aga uus ekspositsioon saab üles aasta teises pooles,” rääkis SA Eesti Maaelumuuseumide Kurgja talumuuseumi administ­raator Silja Tammai-Kaja renoveeritud peamaja trepil. Foto: Urmas Luik

Kurgja talumuuseum kui Pärnumaa üks visiitkaarte võtab ilmet, lõpusirgel on peamaja remont ja valmima hakkab audiovisuaalne väljapanek, mis kajastab ärkamisaja suurkuju Carl Robert Jakobsoni tegevust ja tema ­pere elu. Kui läheb nagu plaanitud, avatakse uue, ligemale 140 000 eurot maksva ekspositsiooniga peahoone aasta teises pooles.

“Eelmisel nädalal andsid ehitajad peamaja meile üle, jäänud on veel väikesed järeltööd, põrand sai viimase lihvi. Loodame, et mai lõpuks saame seal nii-öelda kontoriruumid sisus­tada,” avaldas SA Eesti Maaelumuuseumide Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi administraator Silja Tammai-Kaja.

Mõisaliku arhitektuuriga elamu ehitamine algas Jakob­soni jooniste järgi 1881. aastal, järgmisel lahkus peremees kopsupõletikuga siitilmast ja eluhoone lõplik valmimine venis aastakümnete peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles