Keset pesitsusaega nuditud puud nörritavad sintlasi (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy

Sindi linnas on juba mõnda aega väldanud haljastustööd. Viimasel paaril päeval on hoogsalt pügatud puuvõrasid nii, et lehtegi ei jää külge. Osa sintlastest ei ole rahul, et valla tellitud haljastustöid tehakse keset lindude pesitsusaega, mil metsades kehtib raierahu.

Tori valla keskuslinnas Sindis Pioneeride puiestee ning Karja ja Raudtee tänavat ääristavad pärnapuud näevad rahulolematute sõnutsi välja kui köndid. Sotsiaalmeedias Sindi linna uudistes oma pahameelt välja näidanud kohalik arvas, et sel aastal ei näe Pioneeride puiestee ilu ega leia seal varju palava suvepäikese eest.

Anonüümseks jääda soovinud loodusesõbra jutust tuli välja, et nördimust ei tekita puude pügamine kui selline, vaid töö kvaliteet ja ajastus. Linnaelaniku arvates ei tohiks praegu, pesitsusajal linde häirida, sest puudel elavad nii linavästrikud, rästad kui tihased, Wöhrmanni puiesteel puutüvede õõnsustes jääkoskladki. Tõsi, viimati nimetatud alleel pole veel saage nähtud. Peale selle olevat lõikustöid sintlase hinnangul tehtud lubamatult rohmakalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles