Saare suvi tuleb kirju nagu Kihnu kört

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Mandrilt Kihnu ekskursioonile tulnud kooliõpilastele pakub elamuse sõitmine kastiautos, mille kasti kõrguselt on huvitav ainukordset saart uudistada ning sadamasse laevale jõuda.
Mandrilt Kihnu ekskursioonile tulnud kooliõpilastele pakub elamuse sõitmine kastiautos, mille kasti kõrguselt on huvitav ainukordset saart uudistada ning sadamasse laevale jõuda. Foto: Urmas Luik

“Äge!” vastavad Türi põhikooli õpilased mandrile naasvas laevas nagu ühest suust küsimusele, kuidas neile päev Kihnus meeldis. Seda, et õpilasekskursioonid on Kihnu turismihooaja juba avanud, kinnitab abivallavanem Taivi Vesik, kelle töövaldkonda jäävad ettevõtlus ja turism.

“Võrreldes mulluse hooajaga teeb rõõmu, et näeme siin koolilaste ekskursioone, möödunud aastal neid ei tehtud,” nendib ta. “Tänavu on pilt väga palju rõõmsam selles mõttes, et lasteekskursioonid liiguvad, ja inimesedki, kuna nad on kaua kodus kinni istunud ja nende vaim on koroonast väsinud.”

Kihnus, aarete saarel, nagu nad ennast tutvustavad, pakub turismiteenust (toitlustus, majutus) ligemale 40 ettevõtjat. Siia hulka pole arvatud kalureid, kes väärindavad ja pakuvad külastajatele omapüütud kala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles