Alanud on vastuvõtt Tartu ülikooli

BNS
Copy
Suvepealinlased saavad avalduse ja lisadokumendid esitada ka Pärnu kolledžis.
Suvepealinlased saavad avalduse ja lisadokumendid esitada ka Pärnu kolledžis. Foto: Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Tartu ülikool hakkas neljapäevast võtma vastu avaldusi neilt, kes soovivad asuda õppima eesti keeles bakalaureuse-, rakenduskõrgharidus- ja integreeritud õppes, jätkub vastuvõtt magistriõppesse.

Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valk leiab, et kõrgharidus on parim investeering, mida tulevikku silmas pidades teha. “Elus tervikuna ja sel aastal eriti on palju ebakindlust. Kooli lõpetamine ja uue valik lisab määramatust veelgi. Pole teada, kuidas läks lõpupingutus, kas soovitud erialale sisse saab ja kas see on üldse õige valik. Määramatust ei õnnestu elust kaotada, kuid saab arendada oskust sellega toime tulla. Ülikool on selleks suurepärane koht,” lisas Valk.

Uuendusena saab asuda õppima kahe üheaastase mahuga eestikeelse magistriõppekava alusel. Kaasava hariduse õppekava on mõeldud töötavatele õpetajatele, tugispetsialistidele ja haridusasutuse juhtidele ning juhtimis- ja digikommunikatsiooni on oodatud õppima keskastmejuhid ja tippspetsialistid.

Kandideerimisavaldusi oodatakse sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu 30. juuni südaööni. Avalduse ja lisadokumendid saab esitada ka tööpäeviti Tartu ülikooli peahoones, Narva ja Pärnu kolledžis, Viljandi kultuuriakadeemias ning kõrgkooli Tallinna esinduses.

Tänavugi saab erandkorras kandideerida juhul, kui eelnevate õpingute lõpetamine on koroonapiirangute tõttu lükkunud augustisse. Sellisel juhul on vastuvõtuotsus esialgu tinglik ja üliõpilaseks arvatakse vastuvõetu vaid juhul, kui eelmised õpingud on lõpetatud 24. augustiks. 

Tallinna ülikooli avalduste vastuvõtt toimub 21. juunist 1. juulini SAISis. Magistriastmes on mindud peaaegu täielikult üle sessioonõppele, mis võimaldab paljudel õppida töö kõrvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles