Koduotsija ⟩ Smaragdsilmadega kilpkonnavärvi kassipreili otsib kodu

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Kass Rossa harjus pelgupaigas kiiresti inimeste hellitustega.
Kass Rossa harjus pelgupaigas kiiresti inimeste hellitustega. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Pärnu loomade varjupaigas ootab kodu alla-aastane kolmevärvilise kasukaga kassitüdruk Rossa. Varjupaika jõudis kiisu mai lõpus Saarde vallast Surjust. Kassinooriku ametlikud koduotsingud algasid juuni keskpaigas.

Nooruke Rossa oli varjupaika saabudes kõhn ja arglik. Kvaliteetse toidu ja igapäevase sotsialiseerimisega on temast kiresti saanud ilus, inimese vastu huvi tundev ja paisid nautiv kassike. Miisu sobib elama teiste rahulike kassidega.

Rossa kasukaga kiisusid kutsutakse kilpkonnamustriliseks: kilpkonnakassid ehk kilpsud on levinud arvamuse kohaselt oma inimeste suhtes väga kaitsvad ja üldiselt jutukad. Pealegi olevat nad Kalade tähtkuju hingeloomad.

Rossa toodi varjupaika Surjust 27. mail ja keegi teda taga ei otsinud.
Rossa toodi varjupaika Surjust 27. mail ja keegi teda taga ei otsinud. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Loomade varjupaigas Rossa kiibistati, vaktsineeriti, steriliseeriti ja talle tehti parasiiditõrje.

Et leida loomale parim kodu ja veenduda, et lemmiklooma võtmine on läbi mõeldud otsus, tuleb huvilisel varjupaiga kodulehel täita ankeet.

Rossaga saab tutvust sobitada varjupaigas, lisainfot võib küsida meilil parnu@varjupaik.ee ja telefonil 524 6705.

Kilpkonna- või kilpkonnaluuvärviliseks nimetatakse kassi karvkatet, mis on saanud oma nime kilpkonna kilbi järgi ja milles põhivärvuse tumedad karvad ning punased karvad koos moodustavad kirjalise pinna üksikute valgete laikudega. Kilpkonnavärvi kassid on peaaegu erandita emased, isased sama karva kassid on üliharuldased ja tavaliselt viljatud.

Andmed: Vikipeedia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles