Suvitajad kurdavad räpase ranna, linnavalitsus puhkajate käitumise üle (8)

Anete Tolli
Copy
Suur hulk rannakülalisi toovad endaga suvepealinna ka prügimure.
Suur hulk rannakülalisi toovad endaga suvepealinna ka prügimure. Foto: Jüri Looring

Käes on rannahooaja tipp ja Pärnu randa külastab iga päev tuhandeid inimesi, kellest jääb maha suurel hulgal prügi. Külastajaid on palju ja prügikastid täituvad väga kiiresti. On üsna tavaline, et äsja tühjendatud kast saab tunni–paariga taas täis. Varesed tõmbavad toidujäätmetega määrdunud prügi poolavatud kastidest välja ja võibki juhtuda, et kasti ümbrus on üsna ruttu räpane.

“Keskrand on väga must. Näha on nii inimeste visatud prügi, mis on koristamata, aga ka mere toodud prahti ja adru. Täna (1. juulil, A. T.) kella 8.30 ajal käisin jalutamas, prügikastid olid veel tühjendamata, prügi voolas üle ääre. Naiste WC pidavat ka väga must olema. Hommikul läinud üks ema lastega sinna ja tulnud kiiresti taas välja, sest seal ei kannatanud olla,” kurtis Urve Jaakkola, kes on juba 15 aastat Pärnus suvitanud.

Tõepoolest, juuli esimese päeva lõuna ajal oli enamikus WC-kabiinides tualettpaber otsas ja rannaliival vedelesid mõningad konid. Õhtul kella viie paiku rannailma nautides jäid silma pinkide all vedelnud klaastaara ja pakendid. Samuti võib liiva sees peituda klaasikilde, mida esmapilgul ei pruugi märgata. Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialisti Anu Villmanni sõnutsi jätab paraku rannaliste enda käitumine samuti sageli soovida.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles