GALERII ⟩ Sähkud satuvad üha enam õnnetustesse

Elisabeth Luik
Copy

Täna toimus Pärnus Supeluse tänaval liiklusohutuspäev, kus tehti nii noortele kui ka vanematele selgeks, kuidas tuleb elektritõukerattaga ümber käia ja mida silmas pidada. Korraldajad hoiatasid sähkusõpru alkoholi tarvitamise ja kaasreisijate pealevõtmise eest.

Kuigi välisriikides kaalutakse rangemaid piiranguid, et piirata õnnetuste arvu kasvu, loodetakse Eestis läbi saada tehnilisemate lahendustega. “Tõukeratastel on nüüd ikkagi piirangud peal, on määratud piirkonnad, kus tõukeratas enam kiiremini ei sõida või kuhu ei tohi parkida. Isiklikel tõukeratastel loomulikult seda varianti ei ole, kuid need piirangud on ikkagi abiks,” väitis Kosenkranius.

Elektritõukeratastega seotud õnnetuste arv kasvab iga aastaga. “Kuna elektritõukeratas on üsna uus liikumisvahend ning olnud meil alles mõne aasta, siis mida rohkem on vastava kategooria liikumisvahendeid, seda rohkem on õnnetusigi. Paraku on Eestiski võrreldes eelmise ja üle-eelmise aastaga õnnetuste arv mitu korda kasvanud,” tõdes Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse juht Henry Murumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles