Seenemetsa sättides tuleb enne mitu korda mõelda

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Metsa minejail tasub kasutada mitut nutirakendust – üks aitab tundmatuid seeni ja teine enda asukohta määrata.
Metsa minejail tasub kasutada mitut nutirakendust – üks aitab tundmatuid seeni ja teine enda asukohta määrata. Foto: Urmas Luik

Seene- ja marjakorjajail on kibekiired ajad ja käed-jalad tööd täis. Seeni tuleb pärast vihma kohati vikatiga niita ja valmimas on tänavune jõhvikasaak. Mõnus loodusretk võib aga halva õnne korral pöörduda õudusunenäoks. Kui seenemürgitust tänavu Pärnumaal ette tulnud ei ole ja mullu oli niisuguseid juhtumeid üks, siis metsa eksinud on tänavu juba õige mitu inimest.

Soomaal loodusturismi edendav Aivar Ruukel rõõmustas, et looduspargis on seeni tänavu palju, ent ohtralt on seenelisigi. Nii on mehe sõnutsi teinekord raske leida metsa, kus poleks juba ees sissetallatud radu ja lõigatud seenejalgu. “Tuleb leida uusi kohti ja siis on saak rikkalik,” tõdes ta.

Ruukel ise eelistab korjata puravikke, kollaseid ja lehter-kukeseeni ning kuuseriisikaid. “Harjumuse asi, me ei viitsi kupatada, on vähem mäsu,” täpsustas turismiarendaja ja lisas, et nende peres seeni kuivatatakse, marineeritakse ja hapendatakse. Abikaasa Ljudmila teeb kukeseentest võietki, ajades need enne läbi hakklihamasina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles