Vana-Pärnu rannas pääseb autoga jäärajale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Spordi mehed Eiki Eriste (paremal) ja Peeter Raudsepp peavad plaani, kuidas jäärada Vana-Pärnus kulgema hakkab.
Erki Spordi mehed Eiki Eriste (paremal) ja Peeter Raudsepp peavad plaani, kuidas jäärada Vana-Pärnus kulgema hakkab. Foto: Urmas Luik

Eile ennelõunal sahkasid Erki Spordi mehed Peeter Raudsepp ja Eiki Eriste Vana-Pärnus majaka lähedal lahejääle 1,2 kilomeetri pikkuse ringi, kuhu on oodatud harjutama nii autosportlased kui tavaliiklejad.

Pärast paaritunnist tööd teatasid autospordi entusiastid Raudsepp ja Eriste, et rada on valmis. “Jääpind pole just ideaalselt sile, kuid sõita kannatab küll,” ütles ligemale 40 aastat kodulinnas igal talvel jääradu valmistanud Eriste. “Et lund pole palju, saime raja teha hästi laia, nii on ohud möödasõidul viidud miinimumi. Praegune ring kulgeb jääl, mis ulatub liivani, seega pole mingit ohtu läbi vajuda.”

Eriste rääkis, et esimest korda tegi ta linnarahvale jääraja 1975. aastal Rannahotelli-esisele jääväljale.

“Toona oli meile suureks toeks Pärnu bussipark ja hiljem aitas kulusid katta Autom. Nüüd loodan väga, et linnavalitsus tuleb Erki Spordile partneriks,” kõneles Eriste. “Mõnel aastal ajasime raja sisse Valgerannas, kus ükskord “õnnestus” meil paarisaja meetri kaugusel kaldast ratastraktor ära uputada. Vana-Pärnus oleme jäärada teinud viimased kuus aastat. Siia on linnarahval lähedale tulla ja kui keegi hätta jääb, pole vaja abi kaugelt otsida.”

Lumevaene talv on Erki Spordi meestele meelepärane, sest raja tegemiseks ja hoolduseks ei tule tellida raskeid buldoosereid. Eelmist aastat meenutades märkis Eriste, et rada lükanud Pärnu kõige suurem traktor ei paistnud lumevalli tagant välja.

Küsimusele, kas jäärajale pääsemiseks on tarvis autosportlastel või tavaliiklejatel taotleda linnavalitsusest vastav luba, kostis Eriste: “Erki Sport on kõik kooskõlastused nii maa- kui linnavalitsuses vormistanud ja sõitma tohib igaüks tulla. Igaks juhuks soovitan enne jääle minekut Erki Spordi klubisse helistada, sest samal ajal võib rajal olla mõni üritus.”

Juba sel pühapäeval kihutavad Vana-Pärnu rajal superkrossi sarja võidusõitjad ja 19. veebruaril toimub Pärnu jääfestivali raames traditsiooniline võistlus “Pärnu jää,” kus oma oskusi saavad proovile panna kõik soovijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles