Sindis ja Saugas saab lugemisvara kätte kontaktivabalt

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Sindis avati raamatukapp.
Sindis avati raamatukapp. Foto: Tori vald

Sindi ja Sauga raamatukogu ette on pandud raamatukapid, kuhu saab lugemist tellida ja soovitule järele minna kas või südaöösel.

23kohalised raamatukapid asuvad raamatuhoidlate sissepääsu ees.

Raamatukapi kasutamiseks on mitu võimalust. Näiteks saab teosed ja kapi reserveerida ise lugejaportaalis või esitada oma lugemissoovid raamatukoguhoidjale, kellelt tuleb paluda teoste kättesaamist kontaktivabalt.

Tellitud raamatuid hoitakse kapis kolm päeva. Tähtaja möödudes tellimus tühistatakse.

Raamatukappi täidetakse vaid kogu lahtiolekuaegadel. Seega, kui tellite raamatu näiteks laupäeva õhtul, saate selle Sindis kätte esmaspäeval, Saugas teisipäeval.

​Teenus on mõeldud ainult Sindi ja Sauga raamatukogu lugejaks registreerunutele.

Raamatuid ei ole võimalik kappi tagastada. Kui raamatukogu on suletud, saab laenutatud lugemisvara viia tagastuskasti, mis asub raamatukogu peaukse juures.

Kontaktivaba süsteem kogub aina populaarsust ja üks esimesi kappe avati Pärnu keskraamatukogu ees mullu detsembris. Raamatukogu turundusjuhi Krista ­Visase selgitust mööda ajendas kappi püsti panema tõik, et pärnakas on usin lugeja, kuid igaühele ei sobi kogu lahtiolekuajad. Selline mure ilmnes oktoobris korraldatud kliendiuuringust, kus lugejad kurtsid, et sooviks raamatuid laenutada ööpäev läbi, kuna tihti ei luba just töö seda päeval teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles