Pernova loodusmaja külastas rekordarv inimesi

Pärnu Postimees
Copy
Pernova loodusmajas saab näha näitust "Kes tegi?" loomade tegutsemisjälgedest.
Pernova loodusmajas saab näha näitust "Kes tegi?" loomade tegutsemisjälgedest. Foto: Urmas Luik

Pernova loodusmajale oli lõppenud suvi erakordselt edukas: keskust väisas juunist augustini 4000 loodus- ja teadushuvilist külastajat. See on üle 1100 külastaja võrra rohkem kui 2020. aasta suvel.

Kui kevadel oli külastuskeskus koroonapiirangute ja akvaariumi kolimise käigus tekkinud korallimürgistuse tõttu külastajatele suletud, siis tegusalt ja huvilisterohkelt möödunud suvekuud tegid keerulise aja kuhjaga tasa.

“Sel hooajal uudistasid loodusmaja peamiselt siseturistid ja meie juurde tuldi kõikjalt Eestist. Külastajateks olid enamasti lastega pered ja külalisgrupid,” rääkis Pernova hariduskeskuse turundus- ja müügijuht Karin Puu. Ent loodusmajja jõudis välisturistegi Soomest, Venemaalt, Saksamaalt, Leedust ja Jaapanist. “Igal juhul oli lõppev suvi meile külastajate hulga mõttes läbi aegade parim – loodusmaja võimalusi ja väljapanekuid jõudis uudistama 4000 inimest. Mullu suvel oli külastajaid veidi alla 2900,” avaldas Puu.

Igal juhul oli lõppev suvi meile külastajate hulga mõttes läbi aegade parim – loodusmaja võimalusi ja väljapanekuid jõudis uudistama 4000 inimest.

Karin Puu, Pernova loodusmaja turundus- ja müügijuht

 

Peale püsiekspositsiooni, kerakino ja planetaariumi pakkus külastajatele suurt huvi Pernova loodusmaja õpetaja Milvi Taltsi koostatud majanäitus “Need võrratud putukad”, mis on loodusmajas üleval kuni jõuludeni.

Külastajate tähelepanu köitsid varakevadel Lõuna-Ameerikast loodusmajja jõudnud imekaunid liblikadki, kes on nüüd hariduskeskuse püsiasukad. “Oleme loonud nendele habrastele ja pilkupüüdvatele tiivulistele veel sobivamad elutingimused ning alates septembri keskpaigast on liblikalendu meie talveaias võimalik aasta ringi imetleda,” avaldas turundus- ja müügijuht.

Rohkelt huvilisi on loodusmajja oodata tulevalgi nädalal, mil toimub traditsiooniline seenenädal.

Pernovas näeb varakevadel Lõuna-Ameerikast loodusmajja jõudnud imekauneid liblikaidki.
Pernovas näeb varakevadel Lõuna-Ameerikast loodusmajja jõudnud imekauneid liblikaidki. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles