Käsijootmise tšempionile polnud taas vastast

Pärnu Postimees
Copy
Võistlusülesandena tuli elektroonikutel etteantud komponentidest kokku monteerida pindmontaaž- ja läbiviiktehnoloogiaid kasutav elektroonikaseadme trükkplaat.
Võistlusülesandena tuli elektroonikutel etteantud komponentidest kokku monteerida pindmontaaž- ja läbiviiktehnoloogiaid kasutav elektroonikaseadme trükkplaat. Foto: Tööstus- Ja Tehnoloogiamess Instrutec

Tööstus- ja tehnoloogiamessil Instrutec toimunud Eesti lahtised meistrivõistlused käsijootmises võitis kolmandat aastat järjest Timmo Antso, kes kasutab oma oskusi Scanfili Pärnu tehases.

Võistluste teinegi koht kuulus Scanfili töötajale Ivo Ellikule. Võiduka duoga läksid samasse Pärnu tehasesse meeskondlik võit ja võistluste karikas. Kolmanda koha pälvis Karin Andessoo ettevõttest Enics Eesti.

Eesti elektroonikatööstuse liidu ja elektroonikatööstuse rahvusvahelise erialaorganisatsiooni IPC eestvedamisel toimunud käsijootmise võistluste tase oli liidu tegevjuhi Arno Kolgi sõnutsi äärmiselt tugev.

“Keerukat ülesannet oli lahendama tulnud 26 võistlejat. Omavahel võtsid mõõtu elektroonikatehaste spetsialistid, Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased ning doktorikraadiga teadlaste akadeemiline meeskond Taltechi elektroonikainstituudist,” kirjeldas Kolk võistlejate tausta mitmekesisust.

Eesti lahtised meistrivõstlused käsijootmises võitis kolmandat aastat järjest Timmo Antso (keskel), kes teenib igapäevast leiba Scanfili Pärnu tehases.
Eesti lahtised meistrivõstlused käsijootmises võitis kolmandat aastat järjest Timmo Antso (keskel), kes teenib igapäevast leiba Scanfili Pärnu tehases. Foto: Tööstus- ja tehnoloogiamess Instrutec

Võistlusülesandena tuli elektroonikutel etteantud komponentidest kokku monteerida pindmontaaž- ja läbiviiktehnoloogiaid kasutav elektroonikaseadme trükkplaat.

“Täpsust ja osavust nõudvat käsijootmise ülesannet jälgisid IPC meisterkoolitaja sertifikaadiga kohtunikud Tallinna polütehnikumist, kes rahvusvahelistele IPC standarditele tuginedes hindasid valminud trükkplaadi töövõimet ja koostamise kvaliteeti,” selgitas Kolk võistlustööde hindamise parameetreid ja lisas, et võidutöö tulemus oli ideaalilähedane.

Kuigi Instruteci messil toimunud jootmisvõistlused on IPC maailmameistrivõistluste eelvooruks, mille võitja oleks pääsenud maailmameistrivõistlustele, jääb tänavu MM koroonast tulenevate piirangute tõttu paraku ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles