Ajatelg ⟩ Uue silla ehitushange nurjus plaanitust pea kaks korda kõrgema hinna tõttu (5)

Copy
Suvepealinna Pärnu jõe kolmanda silla ehitushankel osales kaks ettevõtete gruppi, kummagi pakkumine ei osutunud sobivaks.
Suvepealinna Pärnu jõe kolmanda silla ehitushankel osales kaks ettevõtete gruppi, kummagi pakkumine ei osutunud sobivaks. Foto: Mari-liis Vunder/trilog Studio OÜ

Rahvusvahelisel riigihankel Pärnu Raba–Laia tänava silla, Rääma ja Laiale tänavale rajatavate ringristmike ning silda ja ringristmikke ühendavate tänavalõikude ehitamiseks tegid odavaima pakkumise GRK Infra AS ja GRK Infra Oy, kelle hind oli koos käibemaksuga 51 miljonit eurot.

Riigihankekonkursil osales kaks ettevõtete gruppi. Linnavalitsuse teatel ei kavatseta silla ehitamisest loobuda ja selginenud olukorras otsitakse edasiminekuks uusi võimalusi.

Pärnu abilinnapea Meelis Kuke sõnutsi ületavad pakkumuste maksumused selgelt hankija võimalusi eeldatava maksumuse suhtes ja see toob kaasa kõigi pakkumuste tagasilükkamise. Vastav otsus saab tehtud uuel nädalal.

Lähipäevil kuulutab Pärnu linn välja uue hanke muudetud tähtaegadega pakkumuste ettevalmistamisel ja ehitustööde teostamisel.

Pärnu kolmanda silla kavand Luik.
Pärnu kolmanda silla kavand Luik. Foto: Fidele OÜ

Pärnu linnavolikogu esimees, keskerakondlane Andrei Korobeinik kirjutas juuni alul Pärnu Postimehes, et ekspertide hinnangul on silla hind koos peale- ja mahasõitudega 27,2 miljonit eurot. Reformierakonna liikmed pakkusid samal ajal silla hinnaks 35–40 miljonit eurot.

Hanke pakkumuste esitamise tähtaeg oli esiti 9. september, seda pikendati 21. septembrini ja selle kohaselt pidi valminud sild linnale üle antud olema 25. juuliks 2023. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles