Kihnu valiti 100 parima sihtkoha hulka

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Lugu “Kihnu – ainulaadne ja ehe” räägib saare kultuuriruumi elujõulisusest kui eesmärgist.
Lugu “Kihnu – ainulaadne ja ehe” räägib saare kultuuriruumi elujõulisusest kui eesmärgist. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Kihnu abivallavanema Taivi Vesiku teatel jõudis Kihnu saar oma ainulaadsuse ja eheduse looga rahvusvahelise säästvat turismi arendava organisatsiooni Green Destination (Rohelised Sihtkohad) tipp-100sse.

“Kihnu hea tava lugu valiti kultuuri ja kogukondade kategoorias tänavuse 100 parima jätkusuutlikkuse loo hulka,” täpsustas Vesik, lisades, et Kihnu sai ka roheliste sihtkohtade seas auhinnalise kolmanda koha.

Igal aastal kogub säästvat turismi propageeriv ühendus üle ilma konkursile lugusid, et jagada neid turismiasjatundjatest reisijateni.

Kihnu oli 2021. aasta valikus looga “Kihnu – ainulaadne ja ehe”. Lugu räägib Kihnu kultuuriruumi elujõulisusest kui eesmärgist, kogukonna heaolu tagamisest pärimuskultuuri pakkumise kaudu senisest suuremale tarbijate hulgale. Võtmetegur on Kihnu kui tervikliku kultuuriruumi elujõulisuse säilitamine ja selle vahendamisel turismigeograafiat silmas pidades ühiselt seatud eesmärgid, tõhus kommunikatsioon, selgelt sõnastatud visioon.

Rohelise sihtkoha ja paigalooga parimate hulka jõudmise tagatis on teadmine, et Kihnu kultuuriruum kanti 2003. aastal UNESCO inimkonna suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja ja 2008. aastal inimkonna vaimse kultuuripärandi meistriteoste nimekirja.

Looga “Kihnu – ainulaadne ja ehe” ja tänavuse tipp-100 nimekirjaga saab tutvuda roheliste sihtkohtade veebisaidil. Eestist on valitud sinna seitse paika, Pärnu nende hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles