Mustad kassid otsivad kodu

Pärnu Postimees
Copy
Musta värvi kassid leiavad varjupaigas viimaste seas kodu.
Musta värvi kassid leiavad varjupaigas viimaste seas kodu. Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp

Varjupaikade MTÜ tähistab tänavugi juba traditsiooniks saanud musta kassi kuud.

Inimesed kipuvad kasse just värvi järgi valima ja endiselt usutakse visalt kaduvatesse müütidesse. Näiteks usutakse, et punane kass toob majja rikkuse, kuid must kass on eriliste võimetega nõiakass, kes tõmbab õnnetuse kaela. Ja kui must kiisu veel üle tee juhtub jooksma, siis tuleb kindlasti kolm korda üle vasaku õla sülitada. Miks just must kass on nõiakass? Kas seetõttu, et pimedas musta kassi ei näe ja hõõguvad ainult tema silmad?

Tegelikult on must kass samasugune loom nagu kõik tema liigikaaslased oma eri tooni kasukates. Mustad kassid on samuti väga pehmed ja armsad tegelased, kes tulevad ja silitavad ennast vastu su jalgu. Must on kehastunud graatsia, astudes elegantselt oma pehmetel käppadel. Ka must kass väljendab ennast valjusti nurrudes.

Varjupaikade MTÜ korraldatav musta kassi kuu kampaania on mõeldud selleks, et varjupaigast kassi võtmise mõtteid mõlgutavad inimesed kaaluksid mustadele ja musta-valgekirjutele kassidele kodupakkumist. Enamasti on musta värvi kiisud viimased, keda varjupaigas märgatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles