Neli Pärnumaa kooli pälvivad tunnustuse

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Teiste seas pälvis tunnustuse Lõpe kool.
Teiste seas pälvis tunnustuse Lõpe kool. Foto: Lõpe kool

Haridusprogramm “Ettevõtlik kool” omistas 25 haridusasutusele esimese astme kvaliteedimärgise ehk baastaseme ja neljale õppeasutusele teise astme ehk hõbetaseme. Teiste seas pälvisid esimese astme märgise neli Pärnumaa kooli.

Märgiste “Ettevõtlik kool” ja “Ettevõtlik lasteaed” kasutamise õiguse saavad need koolid ja lasteaiad, mis vastavad ettevõtliku õppe nõuetele.

“Ettevõtlikus koolis on olulisel kohal kaasav ja ettevõtlik õpe, mis jõuab nii ainetundidesse kui õppetöövälisesse aega,” selgitas Pärnumaa arenduskeskuse noorte tööhõive projektijuht Viivika Vilja.

Vastava standardi saamiseks tuleb igal õppeasutusel läbida hindamine eri valdkondades: eestvedamine ja juhtimine, personalivaldkond, koostöö huvigruppidega, ressursside juhtimine ning õppe- ja kasvatusprotsess.

Kodumaakonnast pälvisid tunnustuse Lõpe ja Koonga kool, Pärnu Rääma põhikool ja Tõstamaa keskkool.

Lõpe kooli õpetaja Merike Pikkmetsa sõnutsi on koolipere aastate vältel püüdnud ainetunde huvitavamaks muuta ja toetanud huviringides laste omaalgatust. Näiteks on muusikaõpetaja eestvõttel mitu aastat lavastatud jõulunäidend.

Koonga kooli õpetaja Margit Ojaots tõdes, et standardi rakendamine aitab neil hinnata edukust valdkonniti, mis omakorda annab ülevaate kooli kitsaskohtadest.

Tunnustust jagatakse baas-, hõbe- ja kuldtasemel. Hindamise edukalt läbinutele antakse üle tunnustuskiri standardit tõendava autahvli ja lipuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles