Kihnu saab moodsa tänavavalgustuse

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Isegi saare keskel Kurase poe juures ei olnud seniajani korralikku tänavavalgustust.
Isegi saare keskel Kurase poe juures ei olnud seniajani korralikku tänavavalgustust. Foto: Urmas Luik

Kihnu saar, kus seniajani on olnud äärmiselt vähe tänavavalgustust – peamiselt sadamas –, saab Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Connecti abil uue ja moodsa tänavavalgustuse suuremale osale saarest. Esialgu kasutati valgustuse jaoks olemasolevaid elektriposte, järgmisena on plaanis panna püsti tänavalgustus teistelegi saare teedele.

Eesti Energia tütarettevõte Enefit Connect alustas koostöös Kihnu vallavalitsusega Kihnu saarele tänavavalgustuse rajamist. Esimese etapi raames paigaldati saare olemasolevatele elektripostidele ja puitmastidele 26 kaugjuhitavat leedtänavavalgustit. Järgmisena laiendatakse elektrivalgustus eri lõikudena üle terve Kihnu, andes saare elanikele valgemad teed ja tõstes turvalisust.

Kihnu vallavanema Ingvar Saare sõnutsi oli valgustuse laiendamine vallal plaanis juba pikemat aega. “Valgustuse rajamine olemasolevatele elektripostidele osutus kiireks ja mugavaks lahenduseks, mistõttu sai ette võetud rohkemgi, kui algselt kavas oli,” kommenteeris Saare.

Vallavanema sõnade järgi on koostöö Enefit Connectiga olnud ladus ja konstruktiivne ning määravaks sai, et vallajuhi kolleegid Ruhnust olid sama lahendust kiitnud. “Kihnu uus valgustuslahendus sai hea ja valgustugevus tänavatel on õdus ja sobiv,” lisas Saare.

“Tunnen heameelt, et saame aidata muuta Kihnu saare elu turvalisemaks ja nüüdisaegsemaks. Seda enam, et selles piirkonnas puudus varem valgustus täielikult,” lausus Enefit Connecti valgustusteenuste juht Andrus Kraht. Ta lisas, et koostöö vallavalitsusega on olnud edukas ja sujuv.

Valgustuse rajamine Kihnu saarele on Krahti sõnutsi mitmeetapiline protsess. Esimeses etapis septembris 2021 valgustati lõik kiriku juurest kruusakarjäärini. Järgmised etapid võetakse ette 2022. aastal ja siis laieneb valgustus eri lõikudena üle terve Kihnu. Selle töö raames paigaldatakse saarele täiendavaid elektripostegi, et valgustuslahendus saaks terviklik. Peale selle jääb Enefit Connect lepingu järgi järgmiseks viieks aastaks saare tänavavalgustuse hoolduspartnerikski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles