Prokuratuur saadab peidikutes mitu kilo narkootikume hoidnud kolm meest kohtu ette

Pärnu Postimees
Copy
Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab kolme meest ligemale kuue kilogrammi amfetamiini käitlemises. Pilt on illustratiivne.
Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab kolme meest ligemale kuue kilogrammi amfetamiini käitlemises. Pilt on illustratiivne. Foto: Soome Toll

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab kolme meest ligemale kuue kilogrammi amfetamiini käitlemises. Kaht meest on varem suures koguses narkootikumide käitlemise eest kriminaalkorras karistatud.

Prokuratuur süüdistab varem sama paragrahvi alusel kriminaalkorras karistatud 50aastast Erikut selles, et tema korraldusel transportisid, hoiustasid ja müüsid 48aastane Sergei ja 50aastane Sergei ligemale kuut kilogrammi amfetamiini. Samuti heidab prokuratuur meestele ette kokaiini ebaseaduslikku käitlemist.

Süüdistuse kohaselt käideldi suures koguses ebaseaduslikku amfetamiini möödunud aasta detsembrist tänavu märtsini eesmärgiga turustada ainet Pärnu linnas. Narkootikume peideti peidikutessegi, mis korrakaitsjate eduka töö tulemusel tuvastati. 

Kahetsusväärselt ei ole isikud varasematest kriminaalkaristustest järeldusi teinud ning on otsustanud jätkata käitumisega, mis nad tagasi kohtupinki toob.

Liisa Nuut, kriminaalmenetlust juhtiv prokurör

Liisa Nuut

Lääne prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Tarmo Värati sõnutsi kestis töö kurjategijate tabamiseks üle poole aasta. “Meile oli teada, et kurjategijad toimetavad narkootikume Ida-Virumaalt Pärnusse, kuid nende tabamiseks oli vajalik õige ajastus, sealhulgas oli oluline takistada vahendajate infovahetust, et neil ei oleks võimalik ainest vabaneda,” rääkis Värat.  Kahtlustatavate kinnipidamisel ja isikute valdustest leitud ebaseaduslikest narkootilistest ainetest oleks jätkunud üle 8000 inimesele narkojoobe tekitamiseks.

Kriminaalmenetlust juhtiva prokuröri Liisa Nuudi sõnade järgi on kaht süüdistatavat varem sama kuriteo eest reaalse vangistusega karistatud. Kuritegude toimepanemisel ja kavandamisel keskset rolli omanud Eriku vabastas kohus 2019. aastal enne tähtaega. 50aastane Sergei vabanes karistuse kandmisest vahetult enne uute kuritegude toimepanemist. “Kahetsusväärselt ei ole nad varasematest kriminaalkaristustest järeldusi teinud ning on otsustanud jätkata käitumisega, mis nad tagasi kohtupinki toob,” nentis Nuut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles