Graafik ⟩ Haiglasse lisandus kolm korda rohkem koroonapatsiente, kui koju sai (2)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla arstide hoole all on poolsada koroonaviirusega haigestunut, kellest kaks on intensiivraviosakonnas.
Pärnu haigla arstide hoole all on poolsada koroonaviirusega haigestunut, kellest kaks on intensiivraviosakonnas. Foto: Tairo Lutter

Tänahommikuse seisuga on Pärnu haiglas arstide hoole all 50 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 16 on vaktsineeritud. Intensiivraviosakonnas juhitaval hingamisel on kaks patsienti.

Viimasel ööpäeval hospitaliseeriti kümme koroonaga nakatunut, kellest üks vajas kohe intensiivravi. Kolm COVIDit põdenut saadeti koju. Üks patsient viidi üle mitte-COVIDi-osakonda ja üks Lääne-Tallinna keskhaiglasse.

Kohaliku haigla noorim COVID-19-patsient on beebi, kes nägi ilmavalgust eelmisel nädalavahetusel ja vanim 94aastane.

Eile suri siinses haiglas 85aastane koroonaviirusega nakatunud naine.

Möödunud ööpäeval analüüsiti Pärnumaal 533 koroonaviiruse testi, millest positiivse tulemuse andis 164 ehk 31 protsenti.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on kerkinud 2485ni, mis on kogu pandeemiaaja kõrgeim nakatumisnäit kodumaakonnas. Suurem on nakatumine vaid Põlvamaal (3327).

Täisealisest rahvastikust on Pärnumaal koroonavastase vaktsiini esmadoosi saanud kaks kolmandikku ja vaktsineerimiskuuri on lõpetanud 63,6 protsenti elanikest.

Eesti haiglates on 580 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 432 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest 307 ehk 71 protsenti on vaktsineerimata ja 125-l ehk 29 protsendil on kuur lõpetatud.

Ööpäevas avati haiglates 73 haigusjuhtu. Suri 14 koroonaviirusega nakatunud inimest vanuses 48–95 aastat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles