Rohepöördes saardelased uudistasid Paldiski tuuleparki (1)

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Saarde valla elanikud tutvusid Paldiski tuulepargiga, veendumaks, mis neid ees ootab, kui nende kodukanti mõne aasta pärast kõrgete tuulikutega park rajatakse.
Saarde valla elanikud tutvusid Paldiski tuulepargiga, veendumaks, mis neid ees ootab, kui nende kodukanti mõne aasta pärast kõrgete tuulikutega park rajatakse. Foto: Silvia Paluoja

Saarde valla paarkümmend huvilist uudistas oma silmaga Paldiski tuuleparki ja sai võõrustajatelt, taas­tuvenergia tootja Enefit Green ASi ja Metsamaahalduse ASi esindajatelt vastuse igale küsimusele. Pika reisi põhjuse riigi loodeossa Pakri poolsaarele püstitatud tuugenimetsa andis Eesti Energia tütarettevõtte ja Metsmaahalduse soov rajada ­rohepöördele suunduvas oma­valitsuses tuulepark, mõtet toetab Saarde vallavolikogus mullu 17. märtsil tehtud eriplaneeringu algatamise otsus tuulepargi ja ­selle taristu kavandamise ja keskkonnamõju strateegilise hinda­mise kohta.

Tuulepargi tarvis sobivat ala otsitakse Jaamaküla, Lähkma, Saunametsa, Sigaste, Surju, Kalda, Kõveri ja Lodja küla ümbrusest. Plaanitavale tuulepargile on arendusprojektis antud nimeks Siiraku tuulepark, sest piirkonnas asub laiemalt tuntud Siiraku kaitseala.

Kuhu ja mitu tuugenit met­sade vahele Siirakule kerkib, ­selgub üksikasjaliku planeerimisega. Praegu on arendajad Enefit Green ja Metsamaahaldus kavandanud 13 tuulest voolu jahva­tavat “veskit”, mis elavdaksid piirkonnas majandust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles