Koroonanäitajad kahanesid nädalaga jõudsalt, kuid uusi haiglaravi vajajaid lisandus tosin

Copy
Haigla COVID-palatites on ravil 31 patsienti, kellest kaks on juhitaval hingamisel.
Haigla COVID-palatites on ravil 31 patsienti, kellest kaks on juhitaval hingamisel. Foto: Remo Tõnismäe

Pärnu haigla COVID-osakonnas oli täna hommikul ravil 31 koroonaviirusega nakatunud inimest, mis on üheksa võrra vähem kui eelmisel esmaspäeval.

Haiglaravil olevatest koroonahaigetest kuus hospitaliseeriti reedel, viis laupäeval ja üks pühapäeval. Kaks inimest on intensiivraviosakonnas juhitaval hingamisel.

Viimase kolme päeva jooksul sai ravilast koju kolm patsienti, üks pääses koroonapalatist tavaosakonda ja üks viidi ravile Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Laupäeval suri kohalikus haiglas koroonaviirusega nakatunud 89aastane naine, pühapäeval lahkus teispoolsusse 71aastane naine. 

Noorim ravitavatest on 36-, vanim 88aastane. Vaktsineerituid on koroonapatsientide seas kümme ehk ligemale kolmandik. Kolm patsienti on teistest maakondadest.

Ööpäeva jooksul analüüsiti Pärnumaal 265 testitulemust, neist 23s ehk pea üheksal protsendil tuvastati pärgviirus. Eelmisel pühapäeval lisandus nakatunuid 31.

Viimase kahe nädala haigestumusnäit 100 000 elaniku kohta on 980, nädala eest oli see tunduvalt suurem – 1494. Naabermaakondades on seis märksa kurvem, nakatumisnäit on kõrgem nii Viljandimaal (1321), Järvamaal (1316), Läänemaal (1198) kui Raplamaal (1100).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles