Esimesel advendil algab jõulukaunistuste konkurss

Pärnu Postimees
Copy
Parimate jõulukaunistuste kohta ootab linn infot 15. detsembrini.
Parimate jõulukaunistuste kohta ootab linn infot 15. detsembrini. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Pärnu linn kuulutab esimesel advendil välja jõulukaunistuste konkursi, mille eesmärk on innustada ja julgustada ettevõtteid, asutusi ja kodanikke ehtima detsembris hoonete fassaade, aknaid ja koduhoove ning andma nii panuse pühademeeleolu loomisse kodulinnas. 

Osa võivad võtta kõik: nii era- kui kortermajade elanikud, koolid, lasteaiad, ettevõtted, organisatsioonid ja asutused.

Jõulukaunistuste konkursil toimub hindamine kuues kategoorias: vaateaken, kortermaja aken, eramaja keskuslinnas, eramaja osavaldades, korterelamu ja asutus. 

Pärnu linnaaednik Anu Nurmesalu julgustab inimesi fantaasiarikkalt hooneid ja õuealasid kaunistama ning andma toredasti ehitud kohtadest linnale teada. “Väga kena on üle suure Pärnu näha, et neid kaaslinlasi, kes panustavad oma kodule, koolile, lasteaiale või töökohale jõuluilme andmisse, on iga aastaga aina enam,” avaldas linnaaednik. Nurmesalu sõnutsi muutuvad dekoraatorid aastatega aina leidlikumaks ning piirdeaiad, õued, platsid, elumajad, kõrvalhooned, puud-põõsad ja ehitiste eri detailid osatakse nutikalt temaatiliselt kaunistada.

Väga kena on üle suure Pärnu näha, et neid kaaslinlasi, kes panustavad oma kodule, koolile, lasteaiale või töökohale jõuluilme andmisse, on iga aastaga aina enam. 

Anu Nurmesalu, Pärnu linnaaednik

“Kui me eelmistel jõuludel tõime avalikku linnaruumi punaste mütsidega päkapikud, sai nii mõnigi pärnakas neist inspiratsiooni ja tekitas oma koduaeda elupuuhekile kelmika päkapikurea. Tahaks väga, et tänavu saaksime üle Pärnu näha veel rohkem punamütslasi,” rääkis Nurmesalu.

Pühadeks valmistuda tasub linnaaedniku sõnade järgi koos perega. “Igal aastal saadavad pered jõulukaunistuste konkursile armsaid lugusid, kuidas ema-isa või vanavanemad on koos laste ja lastelastega võtnud ette kodu kaunistamise. Eriti meeldib see tegevus just väiksematele lastele. Seltsis toimetamine ja kodule jõuluilme kujundamine annab pikale pühadeootusajale nii palju juurde, tulemus rõõmustab silma ja lastele jäävad sellest ilusad mälestused,” leidis Nurmesalu.

Parimate jõulukaunistuste kohta ootab linn infot 15. detsembrini. Kaunistuste lühikirjeldus, aadress ja võimalusel dekoratsioonide fotod tuleks saata e-postiga anu.nurmesalu@parnu.ee.

Auhinnad antakse üle 18. detsembril kell 16 Iseseisvuse väljakul Pärnu jõulukülas.

Parimaid tunnustab linn maiustuste ja mitterahaliste auhindadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles