Pärnu saab juurde 25 vanapaberikonteinerit

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapaber. Foto on illustreeriv.
Vanapaber. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) toel soetati Pärnu linna lisaks 25 vanapaberikonteinerit, et tõhustada taaskasutatavate jäätmete kogumist ja ümbertöötlusele suunamist.

Pärnu linnavalitsuse ja OÜ Paikre koostöös ning KIKi finantseerimisel osteti aktsiaseltsilt Green Forest 25 spetsiaalselt vanapaberi kogumiseks mõeldud 600-liitrist jäätmekonteinerit.

15 konteinerit paigutatakse olemasolevate ja aktiivset kasutust leidnud jäätmepunktide juurde, kus vanapaberi ära andmise võimalus puudub.

Ülejäänud kümne konteineri abil luuakse linna vastavalt kümme uut avalikku kogumispunkti, kuhu OÜ Paikre paigutab täiendavalt segapakendikonteinerid klaas-, metall-, plast- ja kartongpakendi kogumiseks.

Vanapaberikonteinerite lisamise eesmärk on võimaldada elanikel vabaneda korraga ühes punktis võimalikult paljudest jäätmeliikidest. Uute jäätmepunktide loomisega lihtsustatakse Pärnu linna elanikele jäätmete üleandmist ning taaskasutatavate jäätmete kogumist, millega omakorda suurendatakse jäätmete suunamist taaskasutusse.

Samuti peaks täiendavad konteinerid vähendama olemasolevate kogumispunktide kasutuskoormust ja seega ületäitumust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles