Linn kutsub noortele vabariigi aastapäeva üritusi korraldama

Pärnu Postimees
Copy
Ideede esitajad võiksid aastapäeva tähistamise plaanides arvestada traditsioonilise 23. veebruari piduliku jalutuskäiguga Alevi kalmistult Iseseisvuse väljakule. 
Ideede esitajad võiksid aastapäeva tähistamise plaanides arvestada traditsioonilise 23. veebruari piduliku jalutuskäiguga Alevi kalmistult Iseseisvuse väljakule. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus avas noorsooprojektide lisavooru, kuhu oodatakse ainult Eesti Vabariigi 104. aastapäevaga (“EV 104”) seotud taotlusi.

Pärnu noortele korraldatavate Eesti Vabariigi aastapäeva sündmuste projektitaotluste tähtaeg on tuleva aasta 12. jaanuar ning sündmuste toimumise aeg 23. ja/või 24. veebruar.

“EV 104” noorsooprojektide taotlusvooru toetuse kogusumma on 5000 eurot.

Pärnu linnavalitsuse huvihariduse ja noorsootöö peaspetsialisti Annika Viibuse sõnutsi võiks Pärnus toimuda rohkem just noortele mõeldud iseseisvuspäeva sündmusi, mis aitaksid noortel teadvustada selle olulisust.

“Et viia tänapäeva nooreni teadmine Pärnust kui Eesti Vabariigi sünnilinnast ja iseseisvusest kui millestki, mis pole enesestmõistetav, tuleb seda väärtust talle tõlgendada ja selgitada talle mõistetaval moel. Vabariigi aastapäeva üritus võiks meie noori kõnetada ja olla võimalikult paljudele kättesaadav,” ütles Viibus.

Kas Pärnu noortele kavandatav “EV 104” sündmus võiks olla sise- või väliüritus või hoopis mõlemat, sõltub juba korraldajast ja tema ideest, siin linn projektide esitajaile tingimusi ei sea.

Küll on soovitav, et ideede esitajad arvestaksid aastapäeva tähistamise plaanides traditsioonilise 23. veebruari piduliku jalutuskäiguga Alevi kalmistult Iseseisvuse väljakule. 

Täpsemat infot noorsooprojektide taotlusvooru kohta leiab Pärnu linna veebilehelt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles