Pärnu linn aitab kasvatada noori teadlasi

Pärnu Postimees
Copy
Suvepealinna noorte teadustegevuse edendamiseks on kavas välja töötada eripreemiate statuut, tunnustamaks Pärnuga seotud uurimusi õpilaste teadustööde konkurssidel.
Suvepealinna noorte teadustegevuse edendamiseks on kavas välja töötada eripreemiate statuut, tunnustamaks Pärnuga seotud uurimusi õpilaste teadustööde konkurssidel. Foto: Lilli Tölp

Teaduste akadeemia president Tarmo Soomere, Tartu ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna dekaan Raul Eamets, MTÜ Academia Pernaviensise juhatuse liige Margit Raid ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius sõlmisid ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille eesmärk on edendada, suunata ja korraldada Pärnu noorte teadustegevust.

Pärnu linnavalitsus teatas pressiteate vahendusel, et pooled soovivad panustada regionaalsesse teadustegevusse, näiteks toetades Pärnu õppurite osalemist riiklikul õpilaste teadustööde konkursil ja populariseerides piirkondlikult haridust ja teadust. Pärnu teadushuvilisi õpilasi ja nende juhendajaid hakatakse kaasama teaduste akadeemia ettevõtmistesse, et võimaldada neil suhelda Eesti tippteadlastega, õppurid saavad akadeemiat külastada.

Kavas on välja töötada eripreemiate statuut, tunnustamaks Pärnuga seotud uurimusi õpilaste teadustööde konkurssidel. Samuti kutsuda ellu õpetajatest teadustööde juhendajate arengu-, õppe- ja toetusprogramm, et kasvatada juhendajate kompetentsust, neid juhendamisel toetada, luua nende tunnustamise kord ja väärtustada nende saavutusi.

Academia Pernaviensise abiga kaardistatakse Pärnust pärit akadeemikute lood ja nende teaduslik panus, kaasates selleks õpilasi. Teaduste akadeemia on valmis vastu võtma teadustööde juhendajaid, et arutada ja kavandada edasist koostööd erihuvi pakkuvatel teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles