Pärnumaa tutvustab end turismimessil elamuskuurordina

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa osaleb ka tänavu Eesti suurimal turismimessil “Tourest”. Arhiivifoto.
Pärnumaa osaleb ka tänavu Eesti suurimal turismimessil “Tourest”. Arhiivifoto. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Pärnumaa tutvustab end sel nädalavahetusel Tallinnas toimuval turismimessil "Tourest" elamuskuurordina.

Pärnumaa näituseala kujundamisel on lähtutud uuest elamuskuurordi temaatikast, mida iseloomustab külastuselamuse loomine koos kohalikega ja erilise tähelepanu all on just osalemist võimaldavate tegevuste pakkumine, mis kipuvad tihti Pärnu ranna kuulsuse varju jääma. Messiala kujunduse autor on Kati Vaas ja tehnilise teostuse on loonud Endla teatri meeskond.

Pärnumaa ala keskel asub lava, mille sisustab kirev kultuuriprogramm vahelduvalt huvitavate tegevusvõimaluste esitlemisega. lavataguse seina on kujundanud kohalikud kunstnikud Pusa ja Kristel Pajos. Seinal tuuakse esile valik Pärnumaa olulisematest objektidest ja sündmustest, millele iga messikülastaja on oodatud juurde joonistama oma lemmikuid Pärnus ja Pärnumaal.

Lavalt ja laudadelt ei puudu maitseelamused, mille eest kannavad hoolt Romantilise Rannatee kohaliku toidu- ja kultuurifestivalide tutvustajad ja C. R. Jakobsoni talumuuseum Kurgjalt.

Inspireeritud üle-eestilisest loodusturismi teema-aastast, on lava kõrval improviseeritud pargialal eraldi esile toodud Pärnumaa matkade ja seikluste korraldajad, kes tutvustavad oma tegemisi ja viivad laste hulgas läbi loodusteemalisi mänge.

Pärnumaa ühisel messipinnal on esindatud Villa Wesset, Lavassaare muuseumraudtee, C. R. Jakobsoni talumuuseum, Estonia Medical Spa Hotel, Maarja-Magdaleena gild, Valgeranna seikluspark, Seikle Vabaks, Soomaa.com, loodusgiid Marika Kose, Romantiline Rannatee (MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu) esindajad, Maria talu, Kihnu saare muusikud, kandleansambel Roosi, taimetark Mercedes Merimaa ja kogu piirkonda tutvustav ning turundav Eveli Loorents. Rohelise Jõemaa Koostöökogu ettevõtted Klaara-Manni puhkemaja ning Mutimuudli kennel.

Laval toimuvat juhib päevajuhina Raido Keskküla ja esitlusele tulevad nii muusikalised kui tegevuslikud etteasted, mis vahelduvad külastajatega ühisjoonistamisega. Laupäeval astuvad muusikalise etteastega üles Järvi suvefestival, Kihnu muusikud ja stiilselt kahte võrdlemisi erinevat žanri, folk- ja punkmuusikat ühendav Legshaker. Samuti saab Pärnumaa pinnal kaasa lüüa Maarja-Magdaleena gildi eestvedamisel vaibakudumisega, proovida SPA Estonia käteparafiini hoolitsust ja Maria talu talurahva spaad ning võita mängus Pärnus toimuva jääfestivali passe. Pühapäevane programm toob eraldi esile ettevõtmisi Romantilisel Rannateel.

Turismimessiks valmis spetsiaalne ettevõtjate ja organisatsioonide pakkumisi koondav voldik koos kevadiste ja suviste kultuurisündmuste kavaga. Esile tuuakse messiga samal päeval algavat Pärnu selle talve tähtsündmust jääfestivali. Messipinnal saab võita õnneloosis, kus on lai valik auhindu linna ja maakonna ettevõtjatelt.

Statistikaameti andmeil oli majutatud siseturistide arv Pärnumaal võrreldes 2010. aastaga 2011. aastal  kasvanud 11,3% (Eesti keskmine 10%), mis on 12 478 külastaja võrra rohkem kui aasta varem. Eesti elanike seas on Pärnumaa Harjumaa järel teine sihtkoht.

Messil osalemist toetavad Pärnu maavalitsus, Pärnu linnavalitsus, osalevad ettevõtjad, Leader-tegevusgrupp MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu, kes esindab oma piirkonda ühise kaubamärgi Romantiline Rannatee all, ja Leader-tegevusgrupp Roheline Jõemaa.

Pärnumaa on sel aastal osalenud ühispinnaga jaanuaris toimuval "Matka" turismimessil Helsingis ning veebruaris toimuval "Balttouri" turismimessil Riias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles