Riik otsib Rohelise tänava riigimaja ehitajat

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnus Roheline 64 asuvat riigimaja remonditi viimati põhjalikumalt 2008. aastal.
Pärnus Roheline 64 asuvat riigimaja remonditi viimati põhjalikumalt 2008. aastal. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) kuulutas välja riigihanke, et leida Pärnus Rohelisel tänaval asuva riigiasutuste ühishoone ümberehitaja, majas asuvad tööle keskkonnaamet, -agentuur ning põllumajandus- ja toiduamet.

Roheline 64 ehitatakse ümber terviklikult toimivaks riigimajaks, mistõttu hooneplaan vajab osaliselt muutmist, tervikuna on tarvis uuendada elektrivõrk, veevärk ja kanalisatsioon. Peale selle tuleb tagada majja pääs erivajadustega inimestele.

Hoonet on viimati põhjalikumalt rekonstrueeritud 2008. aastal. 2017. aastal uuendati valve- ja läbipääsusüsteem ning tehti üldehitus- ja remonditöid. Uue projektiga kavandatav lamekatusega juurdeehitus hõlmab sisehoovi ja teise korruse laboriruumide pealset osa.

Juurdeehitise esimesele korrusele kavandatakse nõupidamiste ruum, teisele korrusele kabinetid. Uue osa lõunakülge tuleks klaasfassaad välise päikesevarjestusega, põhjaküljele on projekteeritud avatäited samas rütmis senistega.

Samuti lammutatakse praegune peasissepääsu sisetrepp, mille asemele kavandatakse uus trepistik ja lift, millega pääseb kõigile korrustele. Hoone ette tuleb betoonist invapandus.

Büroohoone ehitusalune pind on 1727 ruutmeetrit ja suletud netopind 3374 ruutmeetrit. Hoonel on neli maapealset korrust, peale selle soklikorrus. 

Pärast ehituse lõppu asuvad hoones tööle keskkonnaameti, keskkonnaagentuuri, maa-ameti, põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti, keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiakeskuse ning põllumajandus- ja toiduameti töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles