Pärnumaa tantsupeol esinevad esmakordselt lapsevanemad koos mudilastega

Helen Clark
, Reporter
Copy
Lapsevanemad on varem koos väikelastega üles astunud küll võimlemispeol “Päikeseratas”, aga tantsupeol oleks selline tantsunumber esimest korda.
Lapsevanemad on varem koos väikelastega üles astunud küll võimlemispeol “Päikeseratas”, aga tantsupeol oleks selline tantsunumber esimest korda. Foto: Mailiis Ollino

Kevadel Lavassaares toimuval Pärnumaa tantsupeol esitavad esimest korda tantsunumbri lapsevanemad ja väikelaspsed.

Liis-Katrin Avandi loodud tants “Unenäoriik” on loodud, mõeldes kõigile emadele ja isadele, kes tahaksid oma lapsega saada osa erilisest tundest, mida tantsupeol osalemine annab.  

Pärnumaa tantsupeo projektijuhi Kati Eensalu sõnutsi oodatakse veel praegugi lapsevanemaid oma mudilastega tantsupeole registreeruma. Soovijatel tuleks endale enne 20. veebruari leida lähedalasuv rahvatantsurühm või juhendaja, kelle tiiva all tantsusamme harjutada.  

Tantsupeole on oodatud kõik emad ja isad, kel kodus kasvamas kuuekuune kuni kolmeaastane väikelaps. Tantsupeost võib osa võtta veidi vanemategi lastega, kuid oluline on, et kogu tantsunumbri vältel jõutakse last tõsta ja lennutada. 

Eensalu arvates võiks tantsupeotraditsioone lastele tutvustada juba maast madalast. Tema sõnade järgi on tantsupidu alati rahvast ühendanud ning kui kahel viimasel aastal on inimesed pandeemia tõttu üksteisest eri arvamuste pärast eemale tõugatud, aitab tantsupidu tekkinud lõhesid kindlasti vähendada. “Tulla võiks juba seetõttu, et saada jälle see tunne, et oleme kõik üks rahvas ning ajame ühte ja sama asja,” rääkis Eensalu. 

Pärnumaa tantsupidu toimub 29. mail Lavassaare staadionil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles