Kõrge kütusehind pitsitab lastega peresid ja vahetustega töötajaid

Helen Clark
, Reporter
Copy
Häädemeeste vallas elav Birgit Ojamets sõidutab hoolimata kõrgest kütusehinnast hommikuti oma neli last kooli ja lasteaeda.
Häädemeeste vallas elav Birgit Ojamets sõidutab hoolimata kõrgest kütusehinnast hommikuti oma neli last kooli ja lasteaeda. Foto: Urmas Luik

Linnainimesed küsivad: miks ei sõida maakad bussiga? Nii saaks hirmsad kütusearved ju ­kohe kontrolli alla. Iga maakohas elanu aga teab, et nii vahetustega tööl käies kui väikeste laste olemasolul on ühistranspordile lootmine pea võimatu, sest bussigraafik pole paindlik. Lasteaia- ja kooliealiste põngerjate sõidu­tamine on maakohas elavatele lapsevanematele ilma isikliku ­auto olemasoluta suur ajaröövel ja logistiline õudusunenägu.

“Buss läheb Soometsast juba tund aega enne kooli algust ja lapsed peavad pikalt ootama, seepärast ma neid enamasti autoga tassingi,” kirjeldas Häädemeeste valla elanik Birgit Ojamets paljudele maal elavatele peredele tuttavat olukorda.

Teine võimalus oleks tema sõnutsi põnnid juba kella kuuest hommikul maast lahti lüüa, ent väike inimene vajab kasvamiseks ja taastumiseks ju korralikku ööund. “Õnneks on lasteaed ­kohe kooli kõrval ja viingi hommikul kõik neli last korraga,” rääkis Ojamets. Kui aga lasteaias käiv mudilane juhtub tõbiseks jääma, tuleb kooliealistel paratamatult omapäi bussiga kooli minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles