Miski ei takista Tootsi tuulepargi ehitust

Sirle Matt
, reporter
Copy
Tootsi Suursoos on valmis 330kilovatine alajaam, mis on piisavalt võimas, et mahutada elektrienergia nii Tootsi ja Sopi tuulepargist kui vajadusel ka lähedal asuvatest päikeseparkidest.
Tootsi Suursoos on valmis 330kilovatine alajaam, mis on piisavalt võimas, et mahutada elektrienergia nii Tootsi ja Sopi tuulepargist kui vajadusel ka lähedal asuvatest päikeseparkidest. Foto: Lilli Tölp

Eesti Energia taastuvenergia kommunikatsioonijuhi Tuuli Härsoni sõnutsi on Tootsi tuulepargi osas praegu rõhk sellel, et leida lahendus, mis asendaks algsetes plaanides olnud taastuvenergia toetust. Üks võimalus on taastuvenergia vähempakkumisel osalemine, milleks ettevalmistused käivad. Tähtaeg on tänavu 1. juunil.

Põhjus, miks Tootsi tuulepargi arendus takerdus, on pikalt kestnud kohtuvaidlus tuulepargi taastuvenergia toetuste üle. Ehitusluba tuulikute püstitamiseks oli olemas juba 2016. aasta novembris ja omanik esitas ehitamise alustamise teatisegi. Peaminister Kaja Kallas andis mullu detsembris suunise, et Eesti Energia ja Elering vaidluse lõpetaksid. Tänavu märtsi alguses sõlmitigi kahe riigifirma vahel komrpomiss.

Vahepeal tegi Eesti Energia sellisegi vangerduse, et müüs Tootsi tuulepargi 40 kinnistust 27 tütarfirmale Enefit Greenile. Enefit Greeni ja Eesti Energia tuulikute kinnistud paiknevad Tootsi Suursoos läbisegi. Enefit Greeni tuulikute kinnistud nimetati ümber Sopi tuulepargiks ja Põhja-Pärnumaa vald andis tänavu veebruaris loa tuugenite püstitamiseks. Uus ehitusluba oli vajalik, sest kellelegi teisele väljastatud ehitusloaga ei saa ehitust alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles