Galerii ⟩ President Karis: Eesti peab aitama sõja eest pakku tulnud Ukraina inimestel siin toime tulla

Pärnu Postimees
Copy

President Alar Karis ütles eile Pärnus sõjapõgenike vastuvõtukeskust külastades, et Eesti peab aitama Ukrainast põgenenud inimestel siin sõjaaeg turvaliselt üle elada, pakkudes neile peavarju, esmavajalikke teenuseid, tööd ja haridust.

“Veendusin täna Pärnus sõjapõgenike vastuvõtukeskusega tutvudes ja politsei- ja piirivalveameti inimestega rääkides, et kõiki sõja eest pakku tulnud inimesi koheldakse siin lahkelt ja hoolivalt,” ütles Karis.

“Venemaa on oma sõjategevusega põrmustanud nende inimeste elu. Vähim, mida me nende heaks teha saame, on pakkuda neile turvalisust, esmavajalikke teenuseid ja vajadusel ka psühholoogilist tuge,” rõhutas riigipea. “Peame kõigiti toetama neid inimesi, et nad leiaksid selle sõja ajal oma koha meie ühiskonnas, aidates neil leida lasteaia-, kooli- ja töökohad. Loodan, et sõjategevus lõpeb võimalikult kiiresti ja põgenikud saavad minna tagasi koju, et oma riiki taastada.”

Riigipea sõnutsi on Pärnu sõjapõgenike vastuvõtukeskuse töötajad ja vabatahtlikud abistajad sooja suhtumisega ja sõbralikud. Keskuses töötavad paljudest Eesti paikadest saabunud PPA ametnikega kõrvuti sisekaitseakadeemia kadetid, abipolitseinikud, Punase Risti töötajad, Pärnu Ukraina kogukonna liikmed, vabatahtlikud.

Lääne prefekt Kaido Kõplas andis riigipeale ülevaate prefektuuri tööst ja proovikividest. Kinnitades, et Eesti ametkonnad on   kiiresti koondanud jõud, abistamaks põgenikke. Esimestest kogemustest on palju õpitud ja saadakse tublilt hakkama. Ajutise kaitse andmise protseduuri kõrval aidatakse pagulastel majutust leida ja vahendatakse ettevõtjate pakutavaid töökohti.

President andis ühiskonnaõpetuse tunni Pärnu Koidula gümnaasiumis, vastas õpilaste küsimustele ja teda usutles kooliraadio. Pernova hariduskeskuse tehnikamajas tutvus riigipea noorte huvihariduse võimalustega ja andis intervjuu Pärnu noortetelevisioonile.

Riigipea sõnum noortele oli lihtne ja selge: “Igal ajal on noore inimese kõige olulisem ülesanne õppimine ja maailmapildi avardamine. Ja ärge unustage lugeda.” Noored tundsid huvi näiteks presidendi igapäevatöö ja ametikohustuste, julgeoleku, päevapoliitika, poliitikute koostöö ja regionaalelu teemade vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles