Pärnu linn asutas sõjapõgenike abistamiseks fondi

Pärnu Postimees
Copy
Foto: Urmas Luik

Pärnu linn asutas vabatahtlikel annetustel põhineva fondi, mille eesmärgiks on Ukraina ja ukrainlastest sõjapõgenike abistamine Pärnu linna haldusterritooriumil.

“Sõda ei lõpe päevade ega nädalatega. Ukraina ülesehitamine ja ukrainlaste oma kodumaale tagasipöördumine kestab tõenäoliselt aastaid,” selgitas fondi loomise initsiaator, Pärnu linnavolikogu liige Kristel Voltenberg.

Voltenbergi sõnutsi on vabatahtlik abi selles sõjas ennast juba õigustanud ning vabatahtlike annetustega saame jätkata Ukraina ja ukrainlaste abistamist edaspidigi. Kõik inimesed ja juriidilised isikud, kes soovivad ukrainlasi aidata, saavad fondi raha kanda, tehes ülekande SEB pangas asuvale linnavalitsuse kontole EE021010902001671005.

Fondist väljamaksete tegemiseks moodustati komisjon, kuhu kuuluvad kolm linnavalitsuse esindajat, kolm linnavolikogu esindajat ja üks kohaliku Ukraina kogukonna esindaja.

Linnavalitsuse istungil nimetati linnavalitsuse esindajateks abilinnapead Varje Tipp, Meelis Kukk ja Riido Villup, volikogu valib oma esindajad 19. mail toimuval istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles