Poolteist ööpäeva kestnud patrullvõistlus pani kodutütred proovile

Copy

Kui Läänemaa kodutütarde võistkond Uulu kultuuri- ja spordimaja õue peal täna ennelõunal pärast poolteise ööpäeva pikkust patrullvõistlust Ernake jäätist limpsis, olid neli neidu rõõmsad, et umbes 60kilomeetrise kontrollpunktidega matka järel jalad enam-vähem terveks jäid ja finišijoon puhkama lubas.

“Loomulikult tahaks head tulemust saada, aga peaasi, et lõbus on. See on viimane kord, kui saime oma tiimiga sellel võistlusel osaleda,” arvas Läänemaa kodutütarde kvarteti liige Mia Mai Muru.

Tol hetkel oli pool 15st reede pärastlõunal Tihemetsast teele asunud võistkondadest veel rajal ja paremusjärjestus lahtine. Paari tunni pärast sai aga selgeks, et just Läänemaa kodutütred olid need, kes saavad 20. korda toimunud üleriigilise patrullvõistluse Ernake võidukarikaga kodu poole sõita.

Tänavune võistlusrada oli Läänemaa neidudele meeltmööda: maastik, kus liiguti, polnud liiga märg ja kontrollpunktides antud ülesanded huvitavad. Ilmgi sattus hea: ei olnud liiga palav ja vihma sai kaela vähe.

Henrieth Kampmann rääkis, et Rae järve juures inimese veest päästmise ülesande täitmisel pidi ta küll 14kraadises vees käima, kuid õnneks sai ta enda varudest ja tiimikaaslastelt laenates kuivad riided uuesti selga ja plaaniväline märjakssaamine ei tõmmanud edasiliikumisele kriipsu.

“Jaladki jäid terveks, ühtegi villi ei tekkinud,” märkis Kaupmann, kelle jutu järgi näitas nutikell, et pooleteist päeva jooksul kõmbiti umbes 60 000 sammu ehk umbkaudu 60 kilomeetrit, mida on poole rohkem kui Tihemetsa ja Uulu vaheline distants oleks õkva katta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles