Noored häkkerid mängivad Pärnus maailmapäästmist

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
CTF Techi tegevjuht Marki Tihhonova-Kreek (vasakul) kontoris pead murdmas kahe noore kolleegiga, kes olid esimese Cyber Battle’i osalejad. “Elavad näited kübertarkade noorte järelkasvu tekitamise protsessist,” iseloomustab ta.
CTF Techi tegevjuht Marki Tihhonova-Kreek (vasakul) kontoris pead murdmas kahe noore kolleegiga, kes olid esimese Cyber Battle’i osalejad. “Elavad näited kübertarkade noorte järelkasvu tekitamise protsessist,” iseloomustab ta. Foto: Erakogu

Pahalased on võtnud üle haigla IT-juhtimise süsteemi. Nüüd tuleb leida moodused, kuidas see kurjategijatelt tagasi võtta. Oleneb ju sellest meie kõigi turvalisus, heaolu ja arstiabi kättesaadavus.

Seesuguseid ülesandeid lahendavad eetilist häkkimist õppima tulevad noored sel nädalavahetusel Pernova hariduskeskuse tehnikamajas Cyber Battle of Estonia Pärnu laagris. Kuritegusid, mis meid kübermaailmas ohustavad, on praegusajal mõistagi palju enam.

Kõik ülesanded on seotud päris eluga. Korraldajad teevad koostööd Eesti ettevõtetega, mis nendega oma küberintsidente jagavad. Lihtsamad ülesanded on näiteks salasõnade kaitsmine, piltidelt peidetud info otsimine. “Siis nad õpivad, et igaühega pole vaja pilte jagada, sest pildi sees võib olla palju infot, mida sa alguses võib-olla isegi ei näe, aga mida sa ei taha võõrastega jagada,” avaldas laagrit korraldava CTF Techi tegevjuht Marki Tihhonova-Kreek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles