Video ⟩ Pärnu rokkbänd andis pärast aastatepikkust pausi välja uue loo

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnu rokkbänd Bedwetters.
Pärnu rokkbänd Bedwetters. Foto: Oskar Kadaksoo

Aastaid tagasi noori ja vanu muusikasõpru hullutanud Bedwetters on tagasi ja avaldas koos aasta naisartisti YASMYNiga loo “Miss Hurricane”. Loole valmis ka futuristlik video, milles artistid seilavad tulevikumerd piraadilaevaga Mindworks. 

Bändi produtsent ja laulja Joosep Järvesaar rääkis, et bändi taastulek sai alguse esimese COVID-19 laine ajal, kui neil hakkas taas kord lihtsalt igav. “Käisime Mihkliga (bändikaaslane Mihkel Mõttus) vaikselt kahekesi stuudios muusikat tegemas ning juba mõni kuu hiljem tutvustasime teistelegi poistele uusi mõtteid, mis läksid kohe kaubaks,” kõneles ta.

Järvesaare sõnutsi võtsid nad asja aeglaselt, sest kõik on vahepeal olnud mähkmevahetamisega hõivatud ning pere ja teiste tegemiste kõrvalt polnud suurt aega, et uut muusikat mõelda. 

Lugu on Bedwettersile omaselt segu rokk- ja elektroonilisest muusikast. Loole lisas aga naiselikku vürtsi YASMYN, kes selles žanris alles kätt proovib, kuid julgelt pead tõstab. “Oli puhas õnn, et YASMYN oli nõus meiega muusikat tegema,” lausus Mõttus, kelle sõnutsi räägib “Miss Hurricane” tormilisest suhtest ning dialoogi tekitamiseks oli sinna väga naishäält vaja.

Bändi kitarrist Rauno Kutti ütles, et bänd on juba aasta aega salamisi tegutsenud eesmärgiga anda eelseisvatel kuudel välja uut muusikat. “Suuremas plaanis soovime valmis teha albumi. Loomeprotsess on olnud vinge ja oleme kaasanud sõpradest muusikuid, et millegi eriti ägedaga üllatada,” rääkis Kutti.

Video režissöör on Joosep Järvesaar ja tehniline tiim video taga Vita Pictura. Loo on kirjutanud, produtseerinud, miksinud ja masterdanud Bedwetters. 

Bedwetters on Pärnust pärit rokkbänd, kes oli justkui ere kiir noortebändide maastikul. Aastal 2007 võideti noortebändi konkurss, mille järel filmiti Hindrek Maasikuga muusikavideo loole “Dramatic Letter to Concience”. Loost sai suur hitt ning sellega võideti samal aastal üleeuroopalise publikuhääletuse tulemusel mainekas auhind MTV New Sound of Europe. 2008. aastal andis Bedwetters välja oma kauamängiva “Meet the F#cking Bedwetters”. Albumilt sai nii kohalikuks kui ka naaberriikide raadiohitiks lugu “Source of Inspiration” ning peatselt valmis muusikavideo ka loole “Long.Some.Distance.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles