Kogukonna hingeks pürib kolm pärnumaalast

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kandidaatide seas on ka Lilia Urb. 
Kandidaatide seas on ka Lilia Urb. Foto: Urmas Luik

Juuli lõpuni saab anda veebihääle üleriigilise konkursi “Kogukonna hing 2022” lemmikkandidaadile. 137 kandidaadi hulgast valiti kümme nominenti, kellest kolm on Pärnumaalt.

Need on läinud aasta lõpus moodustatud ja hooga käima läinud MTÜ Tihemetsa Kogukond algataja ja eestvedaja Dea Jürimäe (Saarde vald), 12 aastat tagasi loodud MTÜ Kõmsi Külaseltsi juhatuse liige ja eestvedaja, Pärnumaa Kodukandi aasta 2021 sädeinimene Lilia Urb (Lääneranna vald) ning Vändra kultuurimaja juhataja, MTÜ Vändra Noored algatajaid ja vallavolikogu liige Martin Sempelson (Põhja-Pärnumaa vald).

Läinud kümnendi alguses selgitati siseministeeriumi ja külaliikumise Kodukant koostöös välja igas maakonnas kolm aastat järjest need pered, kes panustavad siirast soovist ja vabast tahtest kogukonna arengusse ja innustavad tegevusega teisigi paikkonna elanikke. Aunimetuse “Kogukonna pärl” pälvisid Pärnumaalt Lähkma külast Kadri-Aija ja Vahur Viik (2012, Saarde vald), Mõtsu külast Margit ja Anti Merila (2013, Lääneranna vald) ning Libatse külast Tiiu Sommer ja Mati Keller (2013, Pärnu linn).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles