Pärnumaa väike pagaritöökoda pälvis parima talutoidu tunnustuse

Copy
Raido Soosaar ja Eva Soosaar peavad Vändra kandis Samliku Pekkeri pagaritöökoda.
Raido Soosaar ja Eva Soosaar peavad Vändra kandis Samliku Pekkeri pagaritöökoda. Foto: Mailiis Ollino

Vändra kandis Samliku külas koos abikaasa Raidoga leiba-saia valmistav Eva Soosaar kuulis ajakirjanikult, et nende seemneleib võitis talutoidu konkursil parim pagaritoote kategoorias.

“Väga vahva, tore!” rõõmustas ta.

Konkursil osales Samliku Pekker veel ka hapusaia, võise kuklisaia ja mesise rukkileivaga. Küpsetamine sai alguse sellest, et Evale ei sobi pärmitainatooted ja et neile alternatiivi leida, hakati esmalt ise kääritatud tainast saia valmistama.

Praegu on tootevalikus kuus küpsetist ja ürdivõi. Leivategu on Soosaare jutu järgi märksa lihtsam kui hapusaia küpsetamine. Leiva küpsetamisega saab tema sõnutsi igaüks koduski hakkama ja pätsi saab ahjust võtta juba järgmise päeva lõunaks.

Tagasi üles