Kõrgete elektrihindade tõttu tõuseb võrgutasu

Pärnu Postimees
Copy
Foto on loo juures illustreeriv.
Foto on loo juures illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kõrged elektrihinnad toovad kaasa võrgutasu tõusu. Muudatus on Elektrilevi esindaja sõnul vajalik, et katta kaoelektri ostmise ja investeeringutega kaasnevaid kulusid. 

Kõrgemate elektrihindade mõju vähendamiseks kooskõlastas konkurentsiamet alates 1. detsembrist võrguteenuse hinna kaheprotsendilise tõusu. 

“Elektrivõrk vajab toimimiseks elektrit ja see kulu on Elektrilevi jaoks sel aastal kasvanud ligemale 2,5 korda,” põhjendas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm hinnatõusu.

Härma väitel on 2022. aastal Elektrilevi jaoks järskude elektri hinnatõusude tõttu elektrikulu kasvanud juba enam kui 14 miljoni euro võrra. “Praeguses olukorras ületavad meie tehtavad investeeringud võrku võrgutasudest saadavat tulu, mis ei ole jätkusuutlik,” lausus ta. 

1. detsembrist kehtima hakkava hinnakirjaga saab tutvuda Elektrilevi koduleheküljel. Võrgutasu tõus on kõigile klientidele ühetaoline. 

Elektrilevi on suurim võrguettevõte Eestis, hallates ligikaudu 63 000 kilomeetrit elektriliine ja 25 300 alajaama. Kliente on võrguettevõttel üle 533 000. Elektrilevi investeerib 2022. aastal elektrivarustuse järjepidevuse tagamiseks umbes 100 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles