Kihnu vald kuulutas välja ideekonkursi miljoni euro kulutamiseks

Copy
Kihnu vald otsib ideid, kuidas kasutada keskkonna häirigu hüvitamise tasu. Foto on illustreeriv.
Kihnu vald otsib ideid, kuidas kasutada keskkonna häirigu hüvitamise tasu. Foto on illustreeriv. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu vald otsib ideekonkursiga suurt ideed, kuidas kasutada miljon eurot aastas nii, et see toetaks Kihnu püsiasustust ja arendaks kohalikku elu.

"Kuulutame välja konkursi, kuhu ootame ideid, kuidas kasutada keskkonna häirigu hüvitamise tasu, mida alates 2028. aastast  tuuleelekrijaamade valdajad peaksid tasuma Kihnu vallale," ütles vallavanem Egon Vohu.

Oletuslikult saab Kihnu vald siis aastas täiendavaid vahendeid sama suures ulatuses, kui on senised iga-aastased ressursid. See annab uued võimalused kogukonnale ja seepärast ootab vald kaasalöömist erinevate põlvkondade esindajatelt. Osaleda saavad kõik – nii kihnlased kui ka Kihnu sõbrad üle maailma –, kellel on mõtteid, kuidas edendada saare elu. Egon Vohu sõnul on ideekonkurss suurepärane võimalus kaasa rääkida Kihnu tuleviku kujundamisel.

"Osa ideid leiab arvesse võtmist Kihnu arengukavas. Praegu on just paras aeg hakata plaani pidama, kuidas Kihnu elu muutuvates oludes edasi viia. Soovime innustada igas vanuses inimesi Kihnu tulevikule mõtlema ja mõtteid kirja panema," selgitas Vohu. 

Idee ja selle kuni leheküljepikkune põhjendus tuleb saata hiljemalt järgmise aasta 10. jaanuariks meiliaadressile info@kihnu.ee. Tulemused selguvad riigi 105. aastapäeva tähistamisüritusel Kihnu vallas.  

Konkursi auhinnafond on 10 000 eurot, mis jaotatakse säravamate ideede vahel. Ideid sõelub ja hindab komisjon eesotsas vallavanema Egon Vohuga. Komisjoni kuuluvad majandusteadlane Maaja Vadi, keeleteadlane Joel Sang, antropoloog Mare Mätas ja poliitik Annely Akkermann. 

Valitsus on seadnud eesmärgi toota aastal 2030 sama palju taastuvenergiat kui Eestis tarbitakse. Selle eesmärgi saavutamisel on kandev roll meretuuleparkidel, mida Kihnuga piirnevatel aladel on arenduses mitmeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles