Politsei kutsub lennukatest sohvritest teada andma

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Andke teada kohtadest Pärnumaal, kus sageli piirkiirusest kinni ei peeta.
Andke teada kohtadest Pärnumaal, kus sageli piirkiirusest kinni ei peeta. Foto: Liis Treimann

Politsei- ja piirivalveameti veebilehel www.liiklustalgud.ee oodatakse tähelepanekuid kohtadest, kus autojuhid pidevalt kiirust ületavad. Kogutud teabe põhjal teeb politsei 22. septembril kiirustalgute raames liiklusjärelevalvet.

Politsei kolonelleitnant Sirle Loigo kutsub inimesi oma tähelepanekutest kaardirakenduses teada andma. “Turvaline liiklus vajab igaühe panust,” sõnas Loigo.

Kuuendat aastat toimuvad talgud keskenduvad kiiruseületamisele, sest see on liikluses kõige põletavam probleem. “Traagiliste tagajärgede ennetamiseks on piirkiiruse järgimine äärmiselt tähtis, eriti praegu, kui liikluses on rohkem autojuhte ja kooliteed alustanud lapsi,” täpsustas politseiametnik.

Kiirustalgutega suuname juhid mõtlema, kas mõni sekund ajavõitu on ikka väärt enda ja teiste elu ohtuseadmist.

Sirle Loigo, politsei kolonelleitnant

Ettevõtmise eesmärk on kogukonda kaasates palju koos ära teha ja panna inimesi mõtlema oma kodukoha turvalisusele ning mõistma kiiruse ületamise ohtlikkust. “Talgud pakuvad igaühele võimaluse panustada liiklusturvalisusse, andes teada kohtadest, kus piirkiirusest kinnipidamine on probleem,” selgitas Loigo ja lisas, et just liiga suur kiirus on raskete vigastuste või surmaga lõppenud liiklusõnnetuste peamine põhjus. “Kiirustalgutega suuname juhid mõtlema, kas mõni sekund ajavõitu on ikka väärt enda ja teiste elu ohtuseadmist.”

Kaardirakendusse oodatakse tähelepanekuid reedeni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles