Lapsed korjasid maailmakoristuspäeval poeparklast üle 1000 koni

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu kesklinnas Martensi maja ümbruses vedeleva prügi hulgas leidus kõige enam suitsukonisid.
Pärnu kesklinnas Martensi maja ümbruses vedeleva prügi hulgas leidus kõige enam suitsukonisid. Foto: Kinnisvarabüroo Kinnisvaraekspert

Maailmakoristuspäev ärgitab Pärnumaal eeskätt lapsi kaasinimeste järelt prügi koristama. Maakonnas kirja pandud 35 talguseltskonnast on vaid kaks täiskasvanute omad, ülejäänud käivad lasteaias ja koolis.

Tänane maailmakoristuspäev on ajaloo suurim üleilmne kodanikualgatus, millest võtavad osa miljonid inimesed üle 180 riigist, ja sai alguse Eestist.

Kinnisvaraeksperdi kümmekond töötajat kasis Pärnu kesklinnas Martensi maja ümbrust juba reedel. Põhjusel, et nende kontor asub just selles hoones. „Kui tahad teada, mis seal oli, siis põhiliselt suitsukonid,” teatas maakler Janno Peterson.

Veel koosnes saak suitsupakkide ümbriskiledest, kommipakipaberitest ja pudelikorkidest. Petersoni sõnutsi osales nende büroo eelmisel aastal samuti koristuspäeval. Siis korjati maast prügi üles samas kohas.

Maailmakoristuspäeva puhul kasis reedel kesklinna kümmekond kinnisvarabüroo töötajat ja üleskorjatud prügi hulk osutus võrdlemisi suureks. 
Maailmakoristuspäeva puhul kasis reedel kesklinna kümmekond kinnisvarabüroo töötajat ja üleskorjatud prügi hulk osutus võrdlemisi suureks. Foto: Kinnisvarabüroo Kinnisvaraekspert

Peterson peab üheks põhjustest, miks nõnda palju rämpsu maha satub, et prügikaste napib. „Isegi meie maja ümber pole ühtegi. Siin on palju sellist prügi, mis ei kuulu kinnistu omanikule, kes kinnistut haldab,” tõdes ta. Kõnealuses kandis liigub kaubanduskeskuste ja bussijaama tõttu rohkelt inimesi.

Raeküla kooli õpilased koristasid oma kooli ümbrust terve selle nädala vältel. 5.a klass korjas kolmapäeval Olevi tänavalt ja sealse poe juurest parklast 1280 koni. Veel leidus seal pudelikorke, plastpudeleid, suitsupakke. Üks laste tublidusest vaimustunud linlane premeeris koolijütse sealsamas jäätiserahaga. Lapsed otsustasid saadud raha eest hoopis kommi osta.

Ülejäänud Raeküla kooli õpilaste saagiks jäid talgutel peale suitsukonide kätepaber, kilekotid, kilejupid, pakendid.

Pärnu Raeküla kooli õpilased leidsid enim suitsukonisid.
Pärnu Raeküla kooli õpilased leidsid enim suitsukonisid. Foto: Raeküla Kool
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles