Pärnus algab tuugenite hooldustehnikute koolitamine (1)

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Pärnumaa kutsehariduskeskuse ​tehnikaõppeosakonna juhataja Jüri Puidet selgitas Niidupargi koolihoones energeetika valdkonna ümarlauas, mis neid uue õppega seoses ees ootab.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse ​tehnikaõppeosakonna juhataja Jüri Puidet selgitas Niidupargi koolihoones energeetika valdkonna ümarlauas, mis neid uue õppega seoses ees ootab. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) koos Kuressaare ametikooliga jäid sõelale konkursil, mille korraldas Eesti tuuleenergia assotsiatsioon (ETEA) oma partneri AS Enefit Greeniga, et selgitada tehnilist haridust andvate koolide hulgast välja üks–kaks, millel on suurem võimekus õpetada elektrituulikute hooldustehnikuid.

Sektori vajadus aastaks 2030 on eeldatavasti 400 lõpetajat, mis tähendab, et ETEA plaanide kohaselt võtavad Pärnus ja Kuresaares esimesed 33 õppurit erialatunnistuse vastu ületuleval aastal.

Esimese sammuna alustab PKHK juba sel aastal täiendus- ja ümberõppega neile, keda huvitavad elekter ja mehaanika ning kellel on tahet koolitada ennast tuulegeneraatorite hooldustehnikuks. Plaanitult detsembris algav baaskursus lõpeb märtsis. Pärnus on tasuta täienduskoolitusele nime kirja andnuid paarkümmend tingimusel, et nad ei karda kõrgust, on kehaliselt heas vormis, oskavad tehnilist inglise keelt ja juhivad autot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles