Saarde Ainuvõimu saanud valimisliidu häälteenamus on sulanud

Copy
Saarde vallavolikogus on pea alati õhus elektrit.  
Saarde vallavolikogus on pea alati õhus elektrit.  Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Aasta tagasi toimusid kohalikud valimised. Pärnu Postimees kaardistas, kuidas on selle ajaga pidanud vastu võimulepped, kui hea on koalitsiooni ja opositsiooni tervis omavalitsuseti ja kui rahul on elanikud oma valla-linna avalike teenuste ja elukeskkonnaga.

Palusime Saarde valda juhtival valimisliidul ja vastasleeri esindajatel nimetada kaks aasta jooksul toimunud suuremat arenguhüpet oma töömailt.

Saarde vallas saavutas eelmisel sügisel ülekaaluka võidu valimisliit Südamega Saardes, saades volikogu 15 kohast enda kätte üheksa ehk ainuvõimu. Opositsiooni jäid kolm mandaati võtnud EKRE ning valimisliidud Parem Saarde (kaks kohta) ja Muutuv Saarde (üks mandaat).

Tänavu suvel jäi Südamega Saardes ilma Tali kanti esindava Aleksander Vilinurme häälest, kes on küll valimisliidu nimekirjas, kuid hääletustel võimulolijaid ei toeta. Nii volikogu esimehe kui aseesimehe koht jäid valimisliidule Südamega Saardes ja nendes ametites on Eiko Tammist ja Kadri-Aija Viik. Vallavanemaks nimetati samast valimisliidust Külli Karu, vallavalitsuse liikmeks Mait Talvoja ja Marina Raid, kes valimistel ei osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles