Pritsimehed eemaldasid raske lume tõttu teele prantsatanud puid

Pärnu Postimees
Copy
Mitmel pool ei pidanud puud mahasadanud lumekoormale vastu.
Mitmel pool ei pidanud puud mahasadanud lumekoormale vastu. Foto: Päästeamet

Pärnumaa päästjad said kolm väljakutset, millest ühe puhul oli tegu tuleõnnetusega ja paaril korral oli lume raskusele alla vandunud puu sõiduteele kukkunud.

Eile lõuna paiku käidi kahel väljakutsel. Kell 12.29 eemaldasid päästjad Häädemeeste vallas Soometsa külas teele kukkunud puu. Nad saagisid puu läbi ja vabastasid tee liiklusele.  

Kell 12.51 käidi Saarde vallas Allikukivi külas Alevi teel kustutamas korstna tahmapõlengut. Päästjad likvideerisid põlengu ja kontrollisid küttekoldeid. Elanikul keelati kütmine enne, kui korstnapühkija küttesüsteemi üle vaatab ja seda puhastab.

Päästeamet tuletab inimestele meelde, et korstnat ja lõõre tuleb pühkida igal aastal enne uue kütteperioodi algust, sest igal aastal saab paarsada tulekahju alguse just suitsulõõris süttinud tahmast. “Kõik taolised põlengud on võimalik ära hoida korstnate ja küttekehade regulaarse puhastamise ja hooldamisega,” selgitas päästeameti kommunikatsioonijuht Andra Väärtmaa.

Täna kell 00.23 kutsuti päästjad Pärnu linna Männiku tänavale, kus teele oli kukkunud suur mänd. Päästjad saagisid puu läbi ja eemaldasid teelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles