Pakiärides käib kibe töö. Millal on viimane aeg jõulukingitused teele panna?

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Pakkide sujuvaks liikumiseks kasutab Itella lisatööjõudu nii terminalis sortimisel kui pakiautomaatide juures päkapikkudena.
Pakkide sujuvaks liikumiseks kasutab Itella lisatööjõudu nii terminalis sortimisel kui pakiautomaatide juures päkapikkudena. Foto: Urmas Luik

“Kas tahad olla jõuluvana juures heas kirjas? Tule oma pakile ruttu järele!” – “Seoses Pärnu Kaubamajakas pakiautomaadi ülekoormusega suuname Teie paki lähimasse Smartposti automaati, et vältida Teie saadetise hilinemist.”

Ilmselt on sedalaadi sõnumid postifirmadelt tuttavad neile, kes sel kuul mõne paki tellinud.

Pakiärides on jõudnud kätte aasta töökaim kuu, mil tarnemahud on kuni kaks korda suuremad. Nii DPD, Itella Estonia kui Omniva kõneisikud tunnistasid, et suure töökoormuse ja võimalike kehvade ilmaolude tõttu võib tulla ette saadetiste hilinemisi, mistõttu ei tohiks pakkide saatmist jätta viimasele minutile.

Millal siis ikkagi on viimane aeg pakid teele panna, et need jõuaksid ka jõuluvana kingikotti? Kuidas tulevad postifirmad toime suure töökoormusega ja milliseid nippe peale motiveerivate sõnumite saatmise veel kasutatakse, et pakid liiguksid kiiresti kappi ja sealt välja?

Itella Estonia kliendikogemuse juht Triin Parmsoo nentis, et seni on nad pakimahtudega kenasti toime tulnud, ehkki töökoormus on kasvanud pea kaks korda võrreldes näiteks septembri ja oktoobriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles