Pärnu meelitab üliõpilasi praktika stipendiumiga

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Stipendiumi suurus on ligikaudu 300 eurot kuus.
Stipendiumi suurus on ligikaudu 300 eurot kuus. Foto: Arvo Meeks

Pärnu linn hakkab maksma toetust magistriõppes või neljandal–viiendal kursusel õpetajaks või tugispetsialistiks õppivatele tudengitele, kes sooritavad praktika suvepealinna haridusasutustes.

Pärnus on suur puudus kvalifikatsiooninõuetele vastavatest tugispetsialistidest ja õpetajakutse omandajatest. Puudu on logopeedidest, psühholoogidest, eripedagoogidest, eri õppeainete õpetajatest ja lasteaiaõpetajatest.

Linnavalitsuse haridusosakond kohtus Tartu ja Tallinna ülikooli haridusteaduste instituutide juhatajate ja õppejõududega, et teha tihedamat koostööd. Üheskoos leiti, et enim vajavad üliõpilased praktika sooritamise ajal elamispinda ja majanduslikku tuge. Praktika ajal saadud kogemus loob sidemeid ja suurendab võimalust, et spetsialist asub pärast õpingute lõpetamist tööle praktikakohta.

Stipendiumiga soovitakse motiveerida üliõpilasi valima praktikakohaks Pärnu haridusasutusi ja toetada neid praktika ajal elamiskulude katmisel. Stipendiumi arvestuslik suurus on ligikaudu 300 eurot kuus, täpse summa määrab komisjon.

Stipendiumitaotlusi saab esitada alates järgmise aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles