Riik pakub eraisikutele kodu veetaristu ehituseks raha

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Toetust saab taotleda, kuniks eelarves raha jätkub.
Toetust saab taotleda, kuniks eelarves raha jätkub. Foto: EVE NAABER

Jaanuarist saab keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) veel kord taotleda raha veevärgi ja kanalisatsioonitaristu rajamiseks, kuid selle vooru eelarve on märksa väiksem: 800 000 eurot eelmise kolme aasta 17 miljoni asemel ehk toetust saab vaid 300 taotlejat.

Toetus on mõeldud kodanikele, kelle majapidamine või kinnistu asub tiheasustusalal ehk linnas või alevis, kuid ei ole selle ühisveevärgi või -kanalisatsiooniga ühel või teisel põhjusel liitunud. Toetust antaksegi selleks, et saaks majapidamise sellega liita. “Toetus on mõeldud selleks, et tagada inimestele kvaliteedinõuetele vastav joogivesi ning toimuks reovee nõuetekohane kokku kogumine ja puhastamine,” selgitas KIKi elurikkuse ja kliima valdkonnajuht Kai Eisenberg.

Peale elamu ühendamise ühisveevärgi ja/või -kanalisatsiooniga saab sama toetust taotleda kogumismahuti või omapuhasti rajamiseks või ümberehitamiseks, kui ühistaristut asulas pole ja seda ei plaanita viie aasta jooksul ka teha. Ettevõtted ega kohalikud omavalitsused seda toetust taotleda ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles