Teisegi suure meretuulepargi arendus edeneb jõudsalt (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Meretuulepark. Foto on illustreeriv.
Meretuulepark. Foto on illustreeriv. Foto: Andrus Karnau

Kui riigi energiafirma Enefit Green kavandab Kihnu ja Häädemeeste ranniku vahele tuugeniparki, mis kataks kuni poole Eesti aastasest elektritarbimisest, jääb sellest lääne poole umbkaudu niisama suur Utilitase meretuulepark, mis jõudis tähtsa verstapostini.

Nimelt tunnistas tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet nõuetele vastavaks Utilitase Saare–Liivi meretuulepargi keskkonnamõju hindamise programmi.

Kui tavapäraselt alustatakse uuringutega alles pärast programmi heakskiitmist, on Saare–Liivi meretuulepargi esimesed uuringudki juba tehtud. Utilitas Windi meretuuleparkide arendusjuht Liisa Mällo selgitas, et neist mitu tehakse kahel järjestikusel aastal. Näiteks linnustiku ja kalastiku uuring, mille 2022. aasta etapp on juba tehtud ja tänavu jätkatakse. Suur osa merepõhjaelustike uuringu töid tehti ära läinud aastal ja osa töödega jätkatakse tänavu kevadel. Juba on uuritud nahkhiirte sügisrännet ja sel aastal jätkatakse käsitiivaliste kevadrände analüüsi. Mullu sügisel alustati lainetuse mõõtmisega. “Veel oleme alustanud mereimetajate uuringuga, mis tehakse täies mahus 2023. aastal,” teatas Mällo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles